Използване на акупресура в домашни условия

1
Добави коментар
magneticpower
magneticpower

Самолечението с акупресура може да облекчи редица често срещани заболявания, но с по­мощта на партньор се прилага при лечение на много по-широк кръг здравословни проблеми.

 

За ефективното използване на акупресура първо трябва да откриете съответните активни точки, като внимателно следвате инструкциите за отделните заболявания. След това оказвайте натиск по посочения начин. Като прилагате метода върху себе си, ще разберете какво е въз действието му върху вашия организъм и как да регулирате силата на натиска. Ако имате здра­вословен проблем в момента, някои точки мо­гат да ви се сторят чувствителни и болезнени при натиск. Имайте предвид, че болката ще из­чезне след няколко минути, ако останете отпус­нати по време на лечението. Ако след акупре­сура не чувствате подобрение или състоянието ви се влоши, се консултирайте с лекар.

Специални предпазим мерки

 

Акупресурата като цяло е безопасна, стига лекуващият да не прилага твърде голяма сила при натиска. Не използвайте директно метода върху места, които са възпалени, по­дути, силно чувствителни или с незараснали рани, обработвайте само точки, намиращи се над или под подобни участъци или на противоположната част от тялото. Винаги първо се съветвайте с лекар, ако имате ви­сока температура или силни болки, ако сте претърпели злополука или травма и се съм­няват за счупени кости или сътресение на мозъка, дoри и ако не сте сигурни за про­изхода напатите симптоми.

 

При бременност

При бременност избягвайте силния натиск отгоре надолу навсякъде по горната част на ра­менете. Следните активни точки не бива да бъдат натискани, защото се предполага, че това би могло да доведе до спонтанен аборт:
Точка ДЧ 4 между палеца и показалеца на обратната страна на дланта.
Точка Д 6 на четири пръста над глезена, точно зад пищяла.
Всички точки, съответстващи на пикочния мехур ПМ под гърдите и горната част на гърба.

 

При деца и хора в напреднала възраст

Бъдете внимателни при лечението на дете или човек в напреднала възраст. Техните кости са крехки и чупливи, затова не натискайте силно върху точките.

 

Палецът е идеалният ин­струмент за акупресура. Използвайте останалата част от ръката за негова опора, докато прилагате натиск.

 

Когато ръцете ви се уморят да правите масаж има и друг вариант. Предлагаме ви универсалният вибромасажор СТОП ПЕЙН (STOP PAIN), който премахва болката в различни части на тялото само са 3 минути. Универсалният уред за премахване на болката може да ви отмени винаги, когато се нуждаете от масаж, той е винаги под ръка и е с дълготраен живот.