Най-тънкият часовник в света

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Единствената функция на ръчните часовници отдавна е дублирана от мобилните ни телефони, но този тип аксесоари не само че не отпадат от употреба, но стават все по-разнообразни и иновативни. Един от най-интересните модели, които сме виждали в последни време е CST-01 – най-тънкият ръчен часовник в света.

Дебелината му е 0.8 милиметра, а масата му – едва 12 грама. Часовникът е изключително минималистичен – той има само дисплей, показващ часа в предварително избран от вас формат. Гривната от неръждаема стомана е гъвкава и пасва на всяка ръка. Поради невероятно тънкия корпус на устройството, то няма бутони. Настройването на часа и зареждането на бaтeрията става с помощта на док станцията. Батерията на часовника се зарежда за феноменалните 10 минути, а с един заряд той може да работи до месец. Освен това батерията има живот около 10 000 цикъла или 15 години по изчисленията на създателите му. 

Не бързайте да търсите откъде да купите CST-01. Той все още е на етап проект в Kickstarter, но набира доста поддръжници и нищо чудно да види бял свят.