Грижа за гърдите след кърмене

24
Добави коментар
mayamishkova
mayamishkova

Докато кърмите, вие трябва да правите рутинни специални грижи за гърдите си, особено около зърната, което ще е полезно за вас и вашето бебе. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да запазите гърдите си в добро здраве.

 

– Проверявайте зърната след всяко кърмене. Ако са възпалени или кожата е напукана, трябва да се погрижите за тях по-рано, преди да се влоши състоянието.

 

– Изсушавайте зърната след всяко хранене на бебето. Въздухът спомага да се стегнат зърната.

 

– Нанасяйте ланолин след всяко кърмене. Потърсете безопасен крем. Други кремове и мазила трябва да бъдат премахнати, преди бебето да суче. Ако имате съмнения, консултирайте се с вашият лекар.

 

 

– Използвайте обикновена вода, за да измиете гърдите си. Обикновената вода е най-добрият начин да миете гърдите си през цялото време докато кърмите. Сапуни, съдържащи алкохол кремове или други продукти могат да изсушат кожата, да премахнат естествените масла на кожата и да предизвикат напукване.

 

– Сменете подложките за кърмене, когато са намокрени или влажни. Влажна подплата на зърната предизвиква размножаването на бактериите и кожните проблеми. Не използвайте подложки за кърмене с пластмасова подплата, които задържат влагата, когато зърната текат.

 

– Ако ви се налага да използвате предпазители за зърната, то ги ползвайте за кратко. Предпазителите могат да държат устата на бебето така, че то да не докосва зърното. Но този конткат е нужен, за да се запази производството на мляко. Ако имате болки и напукване на зърната, консултирайте се с лекаря си за използването на тези предпазители.

 

Снимки: marin FreeDigitalPhotos.net