УЖАС! Зъболекар обезобрази 4-годишно момиче

1
Добави коментар
lyubov.char
lyubov.char

УЖАС! Зъболекар обезобрази 4-годишно момиче

Стоматологът се оправдава с това, че крайната мярка, която е предприел, е била необходима

Не само много деца, но и възрастни се страхуват от посещението при зъболекар. Но това, което се е случило на 4-годишната Савана Уайт е направо кошмарно.
Когато Алиша Уайт завела дъщеря си Савана на зъболекар, момичето имала 4 кариеса на млечните зъби. Стоматологът решил да запълни и 4-те дупчици и за целта трябвало детето да бъде упоено. Майката оставя дъщеря си в ръцете на специалиста и търпеливо изчаква пред кабинета стоматологът да оправи зъбите на детето й. Но когато Савана се събужда от упойката и тя и майка й са шокирани от това, което се е случило със зъбите й. Цялата уста на 4-годишното дете е пълна с метал. Зъболекарят покрил всичките млечни зъби на момичето със сребърни коронки.
Майката е ужасена от случилото се с детето й, а специалистът обяснил, че сребърната коронка на всеки един отделен зъб била необходима. Д-р Ричард Чет, председател на Академията по детска стоматология в Аризона, обяснил, че млечните зъбки на Савана били податливи към кариеси и гниене.
Малкото момиче ежедневно се оплаквало на майка си, че не харесва зъбите си. Но майката не можела да си позволи финансово манипулацията, която ще покрие сребърните коронки на Савана с бели панели, наподобяващи естествения зъбен емайл. Но в крайна сметка историята на малката Савана все пак завършва с хепиенд – стоматолог, узнал за случилото се с детето от телевизионно предаване, се свързал с родителите й и предложил да прикрепи бели фасети на сребърните коронки, при това напълно безплатно. Така 4-годишната Савана ще може да се усмихва отново!
Антоанет Иванова

http://www.youtube.com/watch?v=1mcA_lOtm24

Клюки.вс препоръчва и: