Доставчици на обучение по програма „Аз Мога Повече“

2
Добави коментар

Доставчиците на обучения по програма „Аз мога повече“ предлагат курсове в две главни групи:

За ключова компетентност:
Компютърни умения;

Езикови умения;

Професионални обучения (за овладяване на професия).

Кандидатите за обучения по „Аз мога повече“ имаха право да се възползват от общо две обучения за всички издания на програмата – по едно за ключова компетентност и по едно професионално обучение.

Крайният срок за подаване на документи за кандидатстване по „Аз мога повече“ изтече на втори ноември две хиляди и дванадесета година. Не е съобщавана информация за нов прием на документи за кандидатстване по „Аз мога повече” и подновяване на програмата.

Доставчиците на обучение могат да обучават кандидати по програма „Аз мога повече“ след като получат ваучер от кандидата. Ваучерът се предоставя от бюрото по труда на кандидата. Преди това, ако кандидатът е одобрен бюрото по труда му предоставя уведомление. Кандидатът предоставя уведомлението на доставчика на обучение. Доставчикът на обучение подписва и подпечатва уведомлението. Кандидатът връща в бюрото по труда подпечатания и подписан от доставчика на обучение отрязък от уведомлението. На тази база от бюрото по труда издават на кандидата ваучер. С ваучера кандидатът заплаща курса си на доставчика на обучение.

Доставчиците на обучение по програма „Аз мога повече” са само одобрени за тази дейност от Агенцията по заетостта.

Публикувано в Без категория на 09.04.2013 от Kabinata.bg.

Доставчиците на обучение по схема „Аз мога повече“ предоставят обучения в две главни области – ключови компетентности и професионални обучения. Ключовите компетентности са компютърни умения и владеене на чужди езици. Професионалните обучения са за овладяване на професия.

Обученията за ключова компетентност са с продължителност от три до шест месеца, а професионалните обучения са с продължителност приблизително една година.

Крайният срок за кандидатстване за обучение по схема „Аз мога повече“ беше втори ноември две хиляди и дванадесета година. Не е съобщавана нито официална, нито неофициална информация за подновяване на програмата и нов прием на документи.

Документите на кандидатите се разглеждат от регионалните дирекции бюра по труда.

Одобрените кандидати получават Уведомление от бюрото по труда. Кандидатът предоставя уведомлението си на избрания от него доставчик на обучение по схема Аз мога повече. Доставчикът на обучение подписва и подпечатва уведомлението. Подписаният и подпечатан от доставчика на обучение отрязък от уведомлението кандидатът предоставя обратно в бюрото по труда, от където издават ваучер за обучение. Кандидатът предоставя ваучерът на доставчика си на обучение. С този ваучер кандидатът заплаща обучението си. Доставчикът на обучение осребрява ваучера в Агенцията по заетостта.

Кандидатът има право сам напълно свободно да избере доставчика си без никаква намеса от страна на администрацията.

Доставчиците на обучение по Аз мога повече се одобряват от Агенцията по заетостта. Само одобрен доставчик на обучение по Аз мога повече има право да обучава по схемата.

Публикувано в Без категория на 21.03.2013 от Kabinata.bg.

Право да предоставят обучения по схема „Аз мога повече“ имат само одобрените за тази дейност доставчици на обучение. Доставчиците на обучение по схема „Аз мога повече“ се одобряват от Агенцията по заетостта (АЗ) към Министерството на труда и социалната политика (МТСП) на Република България (РБ), която е органът, управляващ програмата.

Доставчиците на обучение по схема „Аз мога повече“ предоставят обучения в две главни групи – за придобиване на ключова компетентност и професионални.

Ключовите компетентности по схема „Аз мога повече“, предоставяни от одобрените доставчици на обучение, са компютърни умения и владеене на чужди езици. Професионалните обучения по „Аз мога повече“ са за овладяване на професия.

Одобрените за обучение по схема „Аз мога повече“ имат право сами напълно свободно да изберат доставчика си на обучение. Служителите на бюрата по труда, агенцията по заетостта и министерството на труда и социалната политика нямат право да влияят върху избора на одобрените на доставчика им на обучение.

Регионалните дирекции бюра по труда, подчинени на Агенцията по заетостта, извършват всички дейности по обслужване на кандидатите по схема „Аз мога повече“, вкл. издаване на ваучер, с който се заплаща обучението на доставчика на обучение.

Доставчиците на обучение могат да започнат да обучават одобрен кандидат след като на последния бъде издаден ваучер от бюрото по труда.

Публикувано в Без категория на 20.03.2013 от Kabinata.bg.

Доставчиците на обучение по схема „Аз мога повече” са одобрени от Агенцията по заетостта (АЗ) към Министерството на труда и социалната политика (МТСП), която е органът, управляващ програмата.

Само одобрени доставчици на обучение по Аз мога повече имат право да предоставят обучения по програмата.

Одобрените кандидати имат право да изберат доставчика си на обучение независимо от седалището и мястото на извършване на дейността на последния на територията на Република България и адресната регистрация, местоработата и местожителството на кандидата.

Участието в програма „Аз мога повече” само на одобрени доставчици на обучение има за цел както да бъдат гарантирани интересите на възложителя, т.е. Агенцията по заетостта, така и да бъде гарантирано качеството на обучението на курсистите по схема „Аз мога повече”.

Одобряването на доставчиците на обучение за предоставяне на образователни услуги по схема „Аз мога повече” имат за цел още да бъдат избегнати злоупотреби със средства на Европейския съюз (ЕС), с каквито се заплащат услугите на одобрените доставчици на обучение.

Доставчикът на обучение може да започне да обучава кандидата само след получаване на ваучера, издаден от бюрото по труда.

Одобрените кандидати най-напред получават от бюрото по труда Уедомление. Те предоставят Уведомленито на доставчика на обучение. Доставчикът на обучение подписва и подпечатва уведомлението. Кандидатът предоставя в бюрото по труда подписаният и подпечатан от доставчика на обучение отрязък от уведомлението. От бюрото по труда издават ваучерът, с който кандидатът заплаща обучението си на доставчика.

Публикувано в Без категория на 18.03.2013 от Kabinata.bg.

Доставчиците на обучение по схема „Аз мога повече“ ще могат да предоставят дистанционни обучени от края на месец на настоящата година, съобщи Агенцията по заетостта (АЗ).

Издаването на ваучери за дистанционно обучение бе преустановено временно и сега се възобновява.

Одобрените кандидати за обучение по схема „Аз мога повече“, които желаят да се обучаватдистанционно, бе необходимо да изчакат Агенцията по заетостта да възобнови издаванетона ваучери за дистанционно обучение, за да де възползват от услугите на доставчиците на обучение.

Доставчиците на обучение, предлагащи дистанционна форма нямаха право да усвояват ваучерите за обучение по схемата преди Агенцията по заетостта да възобнови дистанционното обучение.

Одобрените кандидати имаха право да получат уведомленията си и да ги предоставят на доставчик на обучение за дистанционни курсове, но не и да получат ваучер на базана подписаното и подпечатано уведомление от доставчика на обучение.

Поради това одобрените за обучение кандидати по Аз мога повече, коитоискат да се обучават дистанционно, предоставяха уведомленията си на избраните от тях доставчици на обучение, а доставчиците на обучение ги задържаха до решението на Агенцията по заетостта.

Сега вече всички одобрени за обучение по схема Аз мога повече, могат да получат ваучери и да ги предоставят на доставчика на обучение.

Агенцията по заетостта е органът, управляващ схемата.

Публикувано в Без категория на 14.03.2013 от Kabinata.bg.

Доставчиците на обучения по „Аз мога повече“ са само одобрени от Агенцията по заетостта (АЗ) към Министерството на труда и социалната политика (МТСП) на Република България (РБ).

Нямат право да предоставят обучение по „Аз мога повече“ обучаващи организации, които не са одобрени от Агенцията по заетостта за доставчици на обучение по „Аз мога повече“.

Доставчиците на обучение по „Аз мога повече“ предоставят обучение в главни области – ключова компетентност и професионално обучение.

Ключовите компетентности по „Аз мога повече“ са езикови и компютърни умения. Професионалните обучения са за придобиване на професионални умения. Продължителността на обученията за ключова компетентност е шест месеца, а на професионалните, доставяни от доставчиците на обучение – приблизително година.

Целта на лицензирането на доставчиците на обучение по „Аз мога повече“ е гарантиране на качеството на обучение, гарантиране на интересите на Агенцията по заетостта (АЗ) и предотвратяване на злоупотреби по схема „Аз мога повече“.

Доставчиците на обучение по „Аз мога повече“ имат право да предоставят обучение само на кандидати, които им предоставят ваучер, предоставен от Агенцията по заетостта (АЗ), който покрива разходите за обучение на одобрения курсист.

Преди да бъде издаден ваучера за обучение, е необходимо от бюрото по труда да бъде издадено уведомление. То се предоставя на доставчика на обучение по „Аз мога повече“. Доставчикът на обучение подписва и подпечатва уведомлението. Подписаното и подпечатаното от доставчика на обучение уведомление се предоставя в бюрото по труда и от там издават ваучер.

Публикувано в Без категория на 12.03.2013 от Kabinata.bg.

Доставчиците на обучение по Аз мога повече ще имат право да предоставят дистанционно обучение по схемата от петнадесети март две хиляди и тринадесета година.

Още от следващия ден доставчиците на обучение по Аз мога повече ще имат право да сформират групи, да приемат ваучери и да подписват и подпечатват уведомления.

Ако кандидатът притежава уведомление, може да го изпрати но доставчика на обучение, който е избрал. Ако уведомлението изтича преди петнадесети март две хиляди и тринадесета година, е необходимо то да бъде презаверено.

Кандидатите за обучение по схема Аз мога повече имат право да презаверяват уведомленията си неограничен брой пъти на всеки тридесет дни. Необходимо е уведомлението да бъде презаверено преди изтичане на срока му, за да не загуби кандидатът правото си на обучение.

Уведомленията се предоставят на доставчика на обучение. Доставчикът на обучение подписва и подпечатва уведомлението. Подписаното и подпечатаното от доставчика на обучение уведомление се връща в бюрото по труда, от където на тази база предоставят на кандидата ваучер. С последния кандидатът заплаща обучението си на доставчика на обучение.

Доставчиците на обучение по схема Аз мога повече е необходимо да бъдат одобрени за да предоставят обучение по схемата. Одобрението на доставчиците на обучение се извършва от Агенцията по заетостта.

Публикувано в Без категория на 08.03.2013 от Kabinata.bg.

Обучение по схема Аз мога повече по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” (ОПРЧР), финансирана от Европейския социален фонд (ЕСФ) на Европейския съюз (ЕС) имат право да предоставят само одобрени доставчици на обучение.

Доставчиците на обучение по схема Аз мога повече се одобряват от Агенцията по заетостта (АЗ) към Министерството на труда и социалната политика (МТСП) на Република България.

Агенцията по заетостта (АЗ) към Министерството на труда и социалната политика (МТСП) на Република България е органът, който управлява както Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” (ОПРЧР), така и схема Аз мога повече. Тя извършва тази дейност в качеството й на управляващ орган.

Цел на одобряването на доставчиците на обучение по схема Аз мога повече по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” (ОПРЧР), финансирана от Европейския социален фонд (ЕСФ) на Европейския съюз (ЕС) е да бъде гарантирано качеството на обучение, което курсистите получават, както и да бъдат предотвратени злоупотреби със средства, отпускани по програми и проекти на Европейския съюз (ЕС).

Процедурата на получаване н безплатно обучение с ваучери по Аз мога повече е следната: подаване на документи в бюрото по труда; уведомяване на кандидата дали е одобрен; издаване на Уведомление на одобрените кандидати; подпечатване и подписване на Уведомлението от доставчика на обучение; предоставяне в бюрото по труда на подписаното и подпечатано от доставчика на обучение Уведомление; издаване от бюрото по труда на ваучер; предоставяне на ваучера на доставчика на обучение; старт на обучението.

Публикувано в Без категория на 07.03.2013 от Kabinata.bg.

Одобрените доставчици на обучение са единствените, които имат право да предоставят обучения по схема Аз мога повече. Само те имат право да усвояват ваучерите за безплатно обучение, издавани по схема Аз мога повече, финансирана със средства от европейските фондове.

Цел на ограничаване избора на доставчик на обучение само до одобрени доставчици на обучение е да се гарантира качеството на обучение и коректността на доставчика на обучение спрямо обучаващите се по схема Аз мога повече.

За да бъде одобрен даден доставчик на обучение, е необходимо той да кандидатства за това пред Агенцията по заетостта (АЗ) към Министерството на труда и социалната политика (МТСП) на Република България (РБ). Агенцията по заетостта (АЗ) е органът, управляващ схемата.

Кандидатстването за ваучер за безплатно обучение, одобряването на кандидатите и всички други дейности, състоящи се в работа с кандидатите се извършват от регионалните дирекции бюра по труда (ДБТ) към Агенцията по заетостта (АЗ).

Процедурата за получаване на ваучер се състои в подаване на документи в бюрото по труда, одобряване, издаване на уведомление, предоставяне на уведомлението на избран от кандидата доставчик на обучение по Аз мога повече, подписване на уведомлението от доставчика на обучение, предоставяне на подписаното от доставчика на обучение уведомлетие в бюрото по труда, получаване на ваучер и предоставяне на ваучера на доставчика на обучението.

Крайният срок за кандидатстване по програма Аз мога повече беше 02-ри ноември 2012 година (миналата година). Не е известно дали програмата ще бъде продължавана и дали ще се раздават още ваучери за безплатно обучение за работещи.

Публикувано в Без категория на 06.03.2013 от Kabinata.bg.

Доставчиците на дистанционно обучение по схема „Аз мога повече” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” (ОПРЧР), финансирана от Европейския съюз (ЕС). Схемата „Аз мога повече”, се радват на добри новини.

От 15-ти март 2013 г. се възобновява се издаването на ваучери за дистанционно обучение по Аз мога повече. Доставчиците на дистанционно бучение по Аз мога повече ще могат да предоставят обучения за ключови компетентности по програмата от 08-ми април 2013 година, а професионални обучения по АЗ мога повече от месец май на същата година.

Доставчиците на обучения за ключови компетентости предоставят обучения по чужди езици и компютърни умения.

Доставчиците на професионални обучения по програмата предоставят обучения за овладяване на професия.

Ако Уведомлението ви изтича преди 15-ти март тази година, е необходимо да го презаверите. А ако срокът му не изтича преди дадената дата, можете просто да го предоставите на доставчика Ви на обучение след 15-+ти март 2013 година. Имате право да презаверявате уведомлението на всеки тридесет дни неограничен брой пъти. Необходимо е уведомлението да бъде презаверено преди изтичане на крайния му срок.

Срокът на валидност на уведомлението е тридесет дни. Ако в този срок не го предоставите на доставчик на обучение, е необходимо да го презаверите. В противен случай губите правото на обучение.

Публикувано в Без категория на 28.02.2013 от Kabinata.bg.