Убиецът: Доган не е недосегаем, аз съм български патриот

1
Добави коментар
rhp
rhp

Още по темата

Порошенко в Одеса – приветстван и освиркан (видео)

2015-04-10 18:50:29

Татяна Дончева: Съдебната реформа се прави изцяло от Ахмед Доган

2015-04-08 09:07:33

Роми на протест в София срещу „езика на омразата“

2015-04-07 15:05:25

В дома на нападателят над лидера на ДПС Ахмед Доган – Октай Енимехмедов е намерено предсмъртно писмо. Това съобщи на извънредна пресконференция Неделчо Стойчев, директор на Института по психология в МВР.

Предсмъртното писмо е адресирано до майка му и в него той посочва, че  може да загине, и се извинява на семейството си, че няма да може да завърши образованието си.

Според Стойчев Енимехмедов не е искал да убие Доган, а просто да направи политически преврат и да покаже на лидера на ДПС, че не е недосегаем и нещата трябва да се променят.

Самият Енимехмедов обяснява деянието си като лично решение и по никакъв начин не приема да бъде свързан с други хора и мотиви. Мотивът му бил да покаже на обществото, че съществува и, че неговото мнение трябва да бъде зачетено.

„Това е моят начин да кажа на всички какво мисля“, заявил пред разследващите извършителят на нападението.

Октай Енимехмедов не е искал да убие Ахмед Доган, а само да получи „своите пет минути слава“, обясни Стойчев.

Това негово намерение се доказва и с обстоятелството, че пистолетът е бил зареден със сигнално-звукови патрони, които са целели само да произведат силен звук. 

Октай се описва като български патриот, който прави това за доброто на държавата. Определя се като честен човек, с висок морал, и напълно самостоятелен в решенията си, а деянието си – като еманация на неговото его, чрез което иска да покаже, че присъства в този свят и има какво да каже на обществото, заяви Неделчо Стойчев.

„Призовавам всички политици – да бъдат умерени в изказванията си, защото именно те допринасят за решенията и деянията на нападатели като Октай Енимехмедов“, каза министърът на вътрешните работи и вицепремиер Цветан Цветанов.