Енимехмедов бил близък до пласьора на дрога Христо Ширев

3
Добави коментар
mignews
mignews

Христо Ширев. Снимка: „Фейсбук“

Октай Енимехмедов в миналото си е бил близък до известния столичен нарко разпространител Христо Ширев, твърди вътрешният министър Цветан Цветанов. Той обясни, че Енимехмедов определя Ширев като свой близък приятел, като дори имат и съвместна снимка.

През психолозите извършителят на нападението срещу Ахмед Доган сам обяснява, че допреди две години, e бил част от криминалния контингент, бил е и агресивен, и дори е участвал в разпространението на наркотици, посочи министърът и отбеляза, че Енимехмедов си е признал, че дори самият той е употребявал кокаин.

Преди две години обаче нападателят решава да наблюдава политическия живот в страната и е имал желание да участва в него, посочи Цветанов. Като причина за извършеното деяние, министърът на вътрешните работи посочи и разводът на родители на Енимехмедов, защото, когато една голяма любов претърпи прелом, в членовете на семейството се натрупва агресия и желание за себеизява.

„Нападателят признава, че имал интерес и е симпатизирал на ДПС и дори е гласувал за тях. Той обаче е искал да направи публична политическа демонстрация, което е и причината за неговото нападение срещу Ахмед Доган“, коментира Цветанов.