Особености на автоматичните скорости

1
Добави коментар
speedy.cars.18
speedy.cars.18

Aвтоматикът е удобно и полезно изобретение и върши идеална работа в града като ни улеснява   значително с предвижването. Карането на автомобил с   автоматични скорости  е улеснение ,но си има своите  особености.Трябва да ги знаем  за да може да  използваме автоматичните скорости по- дълго време.

 Положението на скоростния лост- основни позиции:

P – Parking (паркинг)

 R – Reverse (за заден ход)

 N – Neutral (свободна скорост)

 D – Direct (превключва сама)

 Освен това автоматичната скоросна кутия  разполага и с  основни позиции – 1, 2, 3 може и повече.

Автоматичната скоростна кутия разполага са само с два педала – спирачка и газ като съединителя липсва (ако сте свикнали на кола с ръчни скорости, имайте едно на ум с левия си крак и спирачката)

Паленето на колата трябва да бъде винаги  с натисната спирачка,а превключването на различните скорости също става при натисната спирачка и  автомобила  да е неподвижен.

 Кото спирате колата  лостът  се позиционира на P – Parking (сякаш е на скорост). Хубаво  е,  ако колата е на наклон да използвате първо ръчната спирачка, защото  при позиция „Park“, между зъбците може да влезе палче. При по-сериозен баир, зъбците може да се изместят и притискайки палчето силно, че то да не може да се освободи.  Трудното превключване и „напъването“ , могат да доведат до  износвания на автоматичната скоростната кутия. Хубаво е винаги да имате едно на ум ,защото ръчната ви спирачка може да замръзне  при ниски температури.

Автоматичните скорости  разполагат и със зимен режим (W като –Winter- зима, ), като особеното при този режим е че потеглянето трябвя да става с по-висока предавка.Добре е само да го използвате,  при хлъзгава настилка.

 

– кола с автоматични скорости не бива да бъде палена с бутане.

 

– не трябва да карате в неутрално положение по инерция,също така буксуването не е  за препоръчване.

 

– задължително маслото в скоростната трябва да се сменя  редовно.

– автоматикът не може да се форсира на място.

Автоматичната скоростна кутия в значително по-тежка и отнема част от мощността на двигателя.

 Подходящи коли с автоматични скорости за коли под наем .

 Chevrolet Captiva,, Mazda 5 и Chevrolet Lacetti от Speedycars Ltd. Коли под наем