Редят изложба с детски рисунки в Народната библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив

1
Добави коментар
aspektiinfo
aspektiinfo

Изложба с детски рисунки на участници в конкурса „Как искам Европейският съюз да промени моя град“ се открива в Пловдив на 22 януари.

Експозицията е съвместна инициатива на Областния информационен център – Пловдив, и Народната библиотека „Иван Вазов“.

Рисунките ще бъдат подредени във фоайето на библиотеката и ще останат там поне две седмици. В този период съученици, приятели и близки на участниците ще могат да видят творбите им.

Припомняме, че инициативата се проведе под егидата на министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев, а нейни организатори бяха Централният информационен и координационен офис в администрацията на Министерския съвет и 27-те областни информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз.

9-годишният пловдивчанин Георги Пламенов Кочов от Основно училище „Стоян Михайловски“ спечели първо място сред по-малката възрастова група в Пловдив, а 12-годишната Георгия Сусуркова заслужи най-високия приз при по-големите. Двамата получиха грамоти и МР3 плеъри, а творбите им бяха класиране на национално ниво.

Конкурсът „Как искам Европейският съюз да промени моя град“ в Пловдив ангажира активността и въображението на близо 300 участници, разделени в две възрастови групи.

В конкурса нямаше ограничения за техниката на картините, както и за техния формат. Всяко дете можеше да участва само с една картина и само в един ОИЦ.

Общо 8130 деца от цялата страна на възраст между 6 и 12 години нарисуваха мечтите си за развитието на своя град.