Демирева и Венева една срещу друга в два турнира

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Мирела Демирева и Венелина Венева-Матеева ще бъдат конкурентки в два турнира за скок на височина до края на месеца. Първия си старт за 2013-а двете атлетки ще направят на 26 януари в Хустопеце (Чех). Три дни по-късно българските ще премерят сили в друг чешки град – Тринец.

Сред основните съпернички на Мирела и Венева-Матеева в двете състезания са бронзовата медалистка от Олимпийските игри в Лондон Светлана Школина (Рус) с личен резултат от 203 см и Олена Холошова (Укр), която се окичи с бронз от европейския шампионат в Хелзинки. Украинката има най-добро постижение от 196 см.

Демирева подобри рекорда си през лятото на 195 см, а Венева-Матеева е с 202 см в зала от 2002 г. През миналата година Венелина има 195 см.

В мъжката надпревара в Хустопеце и Тринец ще блести името на олимпийския шампион Иван Ухов (Рус), който традиционно участва в състезанията. Специален гост на турнирите ще бъде въвелият съвременната техника за изпълнение на скока на височина Дик Фосбъри, който е олимпийски шампион от Мексико 1968.

bgathletic.com