Exteriordecor.bg | Статии Екстериорен дизайн – планиране и проектиране

2
Добави коментар

Начало >
  Статии > Екстериорен дизайн – планиране и проектиране
Екстериорен дизайн – планиране и проектиране
Ключът към максималното разкриване във визуален и в практически аспект на потенциала на вашето дворно пространство, към неговото естетическо оползотворяване, е дизайнът. Това включва  планиране и оформяне на пространството по начин, който най-добре подхожда както на вашия начин на живот, така и на характера на вашия дом  и на заобикалящата го среда. Ето от тук, а именно от проектирането трябва да се започне. Не подценявайте тази най-важна първа част от изграждането на вашата градина. Както една къща не може без добър проект за разпределение и дизайн, същото важи и за дворното място. И като част от едно цяло е много важно градината да е част от къщата, тоест те да се възприемат като едно цяло.
Пространството е скъпоценен търговски артикул. В града то е толкова ограничено и скъпо, че има смисъл да се радвате на всеки един сантиметър, който притежавате. За да се получи желаният от вас ефект, при проектирането могат да се комбинират всички видове елементи и техники. Вашата градина може да съдържа скулптура, малко вода и растения – при подходящо осветление през нощта ефектът би бил направо магичен. Много добър декоративен ефект има и добре работещата поливна система, която както писахме в статията „Поливни системи „се явява много важна част от градината, с животворния ефект на водата, за да имаме красива растителност и тревни площи.
Ако сте сред щастливците, които разполагат с достатъчно пространство да осъществят по-мащабни идеи, ви предлагаме да помислите за изграждането на перголи, декоративни мостчета, пейки, барбекю, спортно игрище, детска площадка, скален кът или каквото ви дойде на ум, стига да е добре планирано неговото разположение и да се синхронизира с останалите елементи на градината, то ще бъде един практичен акцент с много важна стойност за вас и вашето семейство.
В случай че желаете екстериора да бъде по-атрактивен поставянето на водна площ като акцент в композицията може да бъде търсеното от вас решение.
На първата снимка е даден примерен проект, като с номерация сме отбелязали отделни елементи, а именно: 1 – Суха река, 2 – Ротонда, 3 – Барбекю и склад, 4 – Водна площ, 5 – Детска площадка. На втората снимка имаме визуализация на фонтан (визуализациите влизат в проектната документация при желание) На третата снимка виждаме изградена пергола (асма). На четвъртата снимка имаме тенис корт. На петата снимка имаме водна каскада, която може да придаде усещане за динамика и стил на вашата градина. На шестата снимка имаме изграден скален кът, който може да се яви един незабравим акцент във всяка една градина.
  
  Нашият екип винаги е готов да откликне на заинтересованите от цялостни решения за градината. Също сме готови и на консултантски услуги свързани с това.
 
Снимки на  Поддръжка на градини, Изграждане на градини – от Екстериор Декор

Други статии:

Поддръжка на градини – поддръжка на тревни площи
Затревяване
Озеленяването – дейност която все още се пренебрегва у нас
Алпинеум (Скален кът)
Поливни системи в озеленяването
Овощните дървета
Фън-Шуй