Полицаи под прикритие в агитките

2
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

„Ако следите напоследък, какво се случва вие виждате, че ние 3-4 пъти годишно правим специализирани операции, на които по 20-30 човека ги вкарваме в съда. Това идва от целенасочена работа, взимаме най-хубавото от чужбина и го прилагаме. Знаем голяма част от участвалите в боя тази неделя, бяха арестувани 8 лица, единият вече е осъден. За мен е важно да се стигне до осъдителна присъда, оттам нататък съдът преценява”, заяви в ефира на „Пред банята“ по TV7 комисар Златанов.

Той определи баталните сцени между фенове на Левски и  ЦСКА в неделя в Борисовата градина като нещо недопустимо.

„Случи се нещо, което не би трябвало да се случва. В празничен почивен ден, в парка, където се разхождат майки с деца и всякакви хора, да се сбият между 200-300 души, не е нормално. Не е случайна среща. Чух как са се срещнали случайно, били нападнати, общо взето всички са невинни. Там наши хора са го предотвратили с риск за живота си. Ако нямаше 15-20 полицаи да го спрат, щеше да има повече пострадали. Имаме един пострадал полицай съд счупена ръка, на един му е гръмнала димка в каската“, допълни Златанов. Главният комисар  коментира още, че подготвяната поправка в закона за обществено полезен труд още не е влязла  в сила.

„С предвидените изменения се предвиждат стотици часове обществен труд, предвиждат се и забрани за посещение на спортни мероприятия, което е най-тежко за тях. Именно по този начин в чужбина са се преборили с това нещо до голяма степен. В момента тук е много модерно това нещо. Въпрос на обществен дебат, трябва да се въздейства на младите. Много е хубаво да си фен, но въобще не е хубаво да участваш в такива сбивания“, допълни Златанов.