2013 – да изчистим авгиевите обори

16
Добави коментар
lubopav
lubopav

От няколко дни се опитвам да напиша нещичко за астрологичната картина на 2013 година, да поумувам как онова, което е горе, ще се прояви в селенията долу. И колкото и да се напъвах, не се получаваше – мисълта ми просто буксуваше. Докато в един момент не ми просветна, че така няма да стане – опитвах се да подхвана разплитането на кълбото от мунданния и политическия му ъгъл, защото нали хората за това искат да знаят – ще свърши ли кризата, ще имат ли заплати, ще върви ли бизнесът, земетресенията ще ни подминат ли, военните конфликти ще се уталожат ли…

Мунданна астрология е астрологията, която се занимава с глобални събития и живота на нациите. Любимата астрология на мен, интроверта, обаче е психологическата астрология, онази, която вдъхновено разкрива пласт по пласт до безкрай тайните на вътрешните вселени и живота на душите.

Затова и реших, че няма нужда да се кандилкам на кола с нелепи квадратни колела през пейзаж, който не ме привлича – нито ще бъде гладко, нито бързо, нито вълнуващо пътуване. Пренасям се в полето на психологическата парадигма и се чудя през 2013 година, докато Сатурн снове из знака на Скорпиона, колко ли много дълбинна работа ще имаме да вършим.

Сатурн е сила, която ни изправя пред вътрешния, а понякога и външен съд на непонесените отговорности. Той иска от нас да пораснем, да погледнем реалността в очите, да приемем ограниченията, да се разделим с илюзиите и да се поизпотим, за да сбъднем мечтите, останали жизнеспособни. Сатурн ни кара да сме максимално искрени към себе си и другите.

Докато беше във Везни през изминалите 2 години и половина, той разместваше и наместваше пластовете в сферата на връзките, партньорствата и взаимоотношенията. Затова и в този период най-интензивно преживявахме срещи, раздели, сключвахме бракове, развеждахме се, преоткривахме се и заздравявахме съюзите – не оставихме камък необърнат. Сатурн във Везни донесе кризи и в бизнес партньорствата.
През следващите 2 години и половина Сатурн ще пребивава в Скорпион. Този транзит е среща със Сянката. Всеки човек, всяка група от хора, всяко явление си има Сянка – това е онази част от (себе)възприятието, която е отритната, подтисната, отцепена. Когато заявим „Аз съм”, автоматично нещото което „Не съм” бива запратено в Сянката. Ако не познаваме собствената си Сянка, с лекота я проектираме върху другия – съседа който ни дразни, колегите които са по-мързеливи, партньора който ни тормози, врага заради който изпадаме в патриотичен делириум….

Скорпион е знакът на несъзнаваните психически съдържания. В неговите авгиеви обори емоциите са драматични, кризите са болезнени, защото имат дълбок корен. И докато Сатурн минава през Скорпион, ще бъде нужно херкулесово чистене. Това означава, че всички причини за миналите неудачи във взаимоотношенията с другите и външния свят трябва да се потърсят вътре. Нужно е да поемем отговорност не само за това, което сме, но и за това, което не знаем, че сме – да се срещнем със Сянката си и да я интегрираме.
Затова, докато Сатурн е в Скорпион, на мнозина ще им се наложи да изплатят стари дългове – емоционални, духовни, материални, финансови – само така ще се освободим от ненужна карма. Всеки, който се опита да „кръшне”, вкопчвайки се във власт, авторитет, манипулация, подземни ходове и мръсни игри, ще усети под една или друга форма острието на сатурновата коса. Политическата некоректност никак няма да се толерира и ще бъде наказвана, но не и политическата отговорност. Честните играчи и смелите бойци ще се срещнат със светлата истина, че могат да бъдат господари на съдбата си и да закрилят тази на другите по един осъзнат начин.

Предизвикателна ще бъде годината за Лъвове, Водолеи и Телци. Водните знаци с филигранната си емоционалност ще се почувстват в свои води, ще плуват в тях с лекота и ще се окажат водачи на по-неопитните в „гмуркането”. Сатурн ще ги подкрепя и ще им дава енергия и стабилност в личните и професионалните им дела.
За Скорпиони и Козирози годината е някак преобръщаща – хем се отказват от редица излишества в животите си, пренареждат радикално приоритетите си, хем същевременно постигат доволна финансова стабилност.

2013 година е подходяща за изчистване на заеми и дългове, а прибягването до нови трябва да бъде стабилно обезпечено. Никакво излишество и екстравагантни ходове не се препоръчват.
Напрегнатата квадратура между Уран и Плутон ще продължава да доминира небесата – чак до 2015 – подчертавайки необходимостта от реформа в мисленето, отношенията човек-човек, отношенията човек-Земя, в глобалните политически процеси и икономически структури. Затова и сътресения ще има, но по-важни са разместванията в пластовете, които ще преживеят хората с важни позиции в средните градуси на знаците Рак, Козирог, Везни и Овен в хороскопите си.
За нови начинания, бизнес и лично благоденствие втората половина на 2013 е много по-благоприятна. Тогава ще си отдъхнем, ще се порадваме, ще усетим, че креативността не ни е напуснала и можем да открием нови подходи към стари трудни ситуации. И така да се измъкнем.

Номерологично 2013 година е под знака на цифрата 6, която е Венерина. Венера е богинята на красотата, творчеството, любовта и нейната алхимична трансформативна сила. Затова и тази година ще бъде година на свиване на гнездо, на домашен уют, на множене и плодене. Във всички смисли на думата.
Да припомним също, че китайците поставят 2013 година под властта на Водната змия – тя започва на 10 февруари. Водната змия дарява с добър бизнес, стабилни доходи,  успех в начинанията, богатство, пари – така казват. Но да не забравяме и вътрешните богатства на змията – мъдрост, интуиция, финес,  гъвкавост, способност да се претворяваш, интелигентност, елегантност , упоритост. Все качества, които ще са ни от полза при чистене на емоционални и финансови авгиеви обори. За да влезе чист въздух, за да посеем здраво семе.

Ако намирате тази публикация за интересна и полезна, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Нека стигне до повече хора, които  имат нужда от нея! Благодаря ви!

Tags: авгиеви обори, астрологична картина за 2013, Мунданна астрология, нови начинания, предизвикателства през 2013, реформа в мисленето, Сатурн в Скорпион