Как да организираме кухнята – Edna.bg

1
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Снимка:
Thinkstock

Много жени обичат да готвят и да експериментират с нови рецепти и техники. Ние се стараем да ви предлагаме разнообразие от рецепти – по-лесни, по-сложни, традиционни, екзотични и т.н., както и да ви споделяме различни техники при готвене.

Сега ще ви предложим и няколко съвета от Personalorganizing.about.com и Yumsugar.com как да организирате кухнята, да подредите шкафовете по по-лесен и удобен начин, за да си спестите време при търсенето на различни продукти и да бъде приятно и удобно подредено.

*Като начало, най-добрият начин да подредите всички кухненски рафтове, е като ги изпразните изцяло. Направете основна чистка на продукти, подправки, прибори и т.н.

*Почистете старателно шкафовете и най-важното – подсушете ги, преди да върнете обратно съдържанието им.

*Дръжте чая, билките, брашното и подправките в самостоятелни кутии, стъклени или керамични бурканчета. Така ще запазите качествата им за по-дълъг период от време. Особено що се отнася до чая, е важно да го изкарате от картонените кутийки, в които той най-често се продава, тъй като през тях губи аромата си и с него ароматизира всички останали подправки.

*В кухненските шкафове не трябва да има влага, така че проверявайте ги за мухъл.

*Добре е да държите перманентен маркер, с който да отбелязвате кога е отворен конкретен буркан със сладко или друга храна.

*Също така се старайте винаги да имате под ръка в кухнята си лист хартия или тефтер и химикал, за да записвате на момента какво трябва да се купи и следващия път, като отидете в супермаркета, да сте подготвени. Списъците с нужните за покупка продукти може да ви изглеждат смешни и излишни, но всъщност са много полезни.

*Ползвайте кухненска хартия за подсушаване и почистване, вместо гъби.

*Не оставяйте днешната работа за утре. Внаги поставяйте това, което сте ползвали на същото място, от което сте го взели и не разхвърляйте шкафове и рафтове, защото бързате и сте с мисълта, че ще подредите всичко после. Така само създавате излишен хаос.

*Дръжте цветя и свежи плодове в кухнята. Те винаги освежават много приятно интериора.

А какви са вашите методи за поддържане на добре подредена и организирана кухня? Споделете ги в коментарите с нас или ни пишете на [email protected].