И Моника Белучи напуска Франция, Саркози мести капиталите си в Лондон

2
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Италианската звезда Моника Белучи и нейният съпруг – френският актьор Венсан Касел, ще последват примера на Жерар Депардийо и ще напуснат Париж, където в последните години живеят, съобщи британското издание „Индипендънт“. Известната двойка има намерение да се пресели в Рио де Жанейро.

Журналистите предполагат, че и тяхното решение е продиктувано от високата данъчна тежест, която обременява заможните хора във Франция, но самата Белучи е заявила, че просто я привлича поезията на място като Рио, където вече има дом. „Той се намира непосредствено до плажа и попива енергия от морето. Навсякъде по света има проблеми, но по-важно е как подхождаш към тях. Аз искам да го направя поетично“, коментира актрисата.

Днес стана известно, че екс президентът на страната Никола Саркози пък е решил да избегне непосилните френски данъци в Лондон. Той смятал да внесе своите капитали в тамошни банки, където те няма да бъдат облагани с толкова жестоки налози като в родината му.

Според британските медии бившият стопанин на Елисейския дворец щял да се изнесе от Франция още през лятото. За това свидетелствали документи, открити от полицията в резиденцията на политика.

Франция