Планета ТВ търси най-добрите изпълнители на 2012

1
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

На 26 февруари 2013 г. за 11-ти път ще се проведе церемонията по връчване на Годишните музикални награди на телевизия „Планета“. 

Харесай страницата ни във Facebook

Това ще се случи в една от най-големите концертни зали на България – Зала 1 на Националния дворец на културата в София.

При кого ще отидат престижните статуетки зависи единствено и само от гласуването на меломаните на nagradi.planeta.tv. До 22 февруари може да направите своя избор в специалната Анкетна карта като определите победителите за 2012 година. 

Гласувайте само за едно предложение във всяка категория и определете най-добрите хитове, видеоклипове, албуми и изпълнители. Така вашият обективен и безпристрастен вот ще се превърне в единствен критерий при избора на най-заслужилите да получат награди. 

Тази година ще бъдат раздадени 15 престижни статуетки, изработени по традиция от известния български скулптор Андрей Москов. До 18 януари феновете имаха възможност да гласуват кои изпълнители и проекти да бъдат включени в номинациите. Благодарение на този вот бяха определени и финалните номинации, от които ще бъдат излъчени победителите в отделните категории.

Първата категория е за „Дискотечен хит“ на 2012 година, където за приз се борят „Пробвай се“ на Андреа и Азис и „Да ти викна ли такси“ на Анелия. С тях се конкурират и „Пак ли“ на Галена, „Да видя какво е“ на Джена, „Мръсни помисли“ на Мария и „Разкрий ме“ на Преслава.

Много стойностни песни, представени през изминалата година ще се състезават за „Баладичен хит“ на годината. Това са „Не исках да те нараня“ на Анелия и Илиян, „Не ме е страх“ на Димана, „Недей, сърце“ на Кали, „Четири стени“ на Константин. В битката се включват още „За всеки има ангел“ – новата балада на Роксана и „Никога и никъде“ на Цветелина Янева.

За „Дуетна песен“ ще премерят сили музикалните проекти – „Пробвай се“, „Не исках да те нараня“, „Вкусът остава“, „Ефекта „Уау“, „Правено е с друг“ и „Нещо яко“. За „Песен“ на 2012 г. претенденти са – „Да ти викна ли такси“, „Пак ли“, „Да видя какво е“, „Ще чакам да ми звъннеш“, „Лудата дойде“ и „Мога пак“.

Двете нови категории, за които може да гласувате за първи път са „Оригинално присъствие на концертната сцена“ и „Оригинално присъствие на клубната сцена“. В първата от тях, номинирани са – Андреа, Анелия, Галена, Камелия, Преслава и Цветелина Янева.

Във втората, предварителното гласуване определи да бъдат включени – Анелия, Галена, Джена, Eмилия, Камелия и Преслава. В надпреварата за „Артистично присъствие на изпълнител във видеоклип“ номинирани са Андреа – за „Лоша“, Борис Дали – за „Drink and Drive“ и Галена – за „Спри ме“.

В категорията присъстват още Емилия – за „Ще чакам да ми звъннеш“, Кали – за „Лошите взимат ни душите“ и Преслава – за „Лудата дойде“. Една от най-оспорваните награди е за „Видеоклип“, а номинирани са „Лоша“ на Андреа, „Да ти викна ли такси“ на Анелия, „Спри ме“ на Галена.

Освен тях за статуетката ще спорят „Ще чакам да ми звъннеш“ на Емилия, „Лудата дойде“ на Преслава и „Бонбони“ на Цветелина Янева. В категорията „Албум на 2012″ номинирани са „Лоша“, „Да видя какво е“, „Смелите си имат всичко“, „Обяснения не давам“, „XIII“ и „Мога пак“.

За „Фолклорен албум“ ще се борят представените през 2012 г. проекти на „Виевска фолк група“ („35 години“), „Канарите“ („Фолклорна закачка“), Мария и Магдалена Филатови („Изгряла е месечинка“), Нелина („Мило ми е, драго ми е“), орк. „Пловдив“ („Младо сърцето пее“) и Цветелина Янева („Дъщеря на песента“).

Мария и Магдалена Филатови, Нелина, орк. „Канарите“, Поли Паскова, Росица Пейчева и Цветелина Янева са кандидатите за наградата „Фолклорен изпълнител/ формация на 2012″.

Номинирани за „Посланик на българската музика зад граница“ са Андреа, Джена, Емилия, Кали, Преслава и Роксана.

Оспорвана битка се очертава в категорията „Най-прогресиращ изпълнител“, където присъстват Ани Хоанг, Гергана, Даяна, Роксана, Сиана и Яница.

След предварително гласуване за „Изпълнител на 2012″ ще спорят Анелия, Борис Дали, Галена, Джена, Преслава и Цветелина Янева.

В най-новата категория, която влиза в Годишните музикални награди на „Планета“ ТВ е тази за „Музикален идол на 2012 година“. Имената, за които може да гласувате в нея са Андреа, Анелия, Галена, Джена, Преслава и Цветелина Янева.

Официалната церемония по връчването на Годишните музикални награди на „Планета“ ТВ за 2012 година можете да гледате, освен в Зала 1 на НДК, и в пряко предаване по телевизионните канали „Планета“, „Планета HD“ и „Планета Фолк“.

Коментари

коментар(а)