Бюстът на Жулиета със сиренето бил 100% истински

2
Добави коментар
mignews
mignews

Десетки съобщения заливат „Фейсбук“ – страницата на манекенката Гери Дончева, когато се разразява скандалът с рекламата на сиренето от палмово масло „Булка чеиз“.  По това време тя е на почивка в Щатите и тъкмо се връща в Ню Йорк след круиз, на който почти липсва достъп до интернет. Така че Гери няма никаква представа за медийните дискусии, завъртели се около провокативния клип. В него тя играе пищната сервитьорка Жулиета, която небрежно изпуска парченце сирене в деколтето си. Ромео, с когото героинята й се заиграва, е един от топмоделите на „Визаж“ – Марио Михайлов.

Манекенката заминава за Щатите в края на миналата година, ден след като снима рекламата.  Затова писанията, че е избягала, за да се скрие от разразилия се скандал, звучат абсурдно. Сега клипът е сериозно орязан и се върти без главните герои. „След като толкова национални медии са обсъждали рекламата дълго време, значи целта е постигната.

Клиентът е страшно доволен и това е най-важното за мен“, е коментарът на Гери. Освен това преди снимките е правено маркетингово проучване какъв е потенциалният потребител на продукти от палмово масло – къде живее, каква музика слуша, какви заведения посещава, любими клипове, с какъв бюджет разполага. Така че рекламата изцяло е съобразена и напълно отговаря на това проучване. Според Гери обвинението, че видеото нарушава правилата за благоприличие, е въпрос на тълкуване.

Аргументира се с друга реклама на автомобилен застраховател, която снима преди две години. В крупен план е показан бюстът й, а тя казва: „Не ме гледайте там, ей така стават катастрофите”. Тогава ефектът е обратен. Получили страшно много писма с поздравления, че жена рекламира продукт, който е по-скоро в мъжката сфера.

Манекенката съобщи в предаването „Горещо“, че е взела „приличен“ за българските стандарти хонорар за рекламата на сиренето – менте.  Парите тя вложила в банка и заминала за САЩ.