Инсталиране на програми: скайп, антивирусни, офис пакети, архиватори и др.

2
Добави коментар
dimo70
dimo70

Всеки компютър, лаптоп и дори таблет след като е ползван година, две или три е много вероятно да се нуждае от преинсталация на операционната система и всички необходими програми. Много важен е не само Windows да бъде инсталиран добре, но и всяка програма на компютъра да е инсталирана и настроена както се полага – с най-новата версия, без излишен адауер, често прикачен за инсталатора на програмата. В нашия сервиз всеки път когато направим инсталиране или преинсталиране на Windows, задължително настройваме системата и програмите така , че да няма несъвместимости и проблеми при тяхното ползване след това.

Кои са най-често използваните програми под Windows, без които според мен един компютър/лаптоп не може?

Ако говорим за програми в най-общия смисъл на думата, то такива на първо място по важност са драйверите за устройствата. Всяко PC има нужда от точните драйвери за да работи нормално и безпроблемно.

Как да намерим и инсталираме точните драйвери? Всеки компютър или лаптоп има производител, точен модел, парт номер и сериен номер, по които може да се идентифицира. На сайта на производителя може да намерите драйверите за конкретната версия на операционна система, която сте инсталирали. Внимавайте при избор на версия, защото може да се окаже, че вашето PC не я поддържа изцяло откъм драйвери и тогава ще се наложи да започнете всичко отначало. Драйверите обикновено са на сайта на производителя за свободно изтегляне.

След като сме инсталирали драйверите вече сме готови за програмите, или приложния софтуер. Най-често използвани програми за момента са:

Skype – за чат и разговори през интернет;

офис пакети като Microsoft Office, Open Office, Libre Office и други за писане и редактиране на документи;

AVG,  NOD32, Avast, Avira  и други антивирусни програми ;

антимолуер – Malwarebytes – една изключително ценна програма що се касае за почистването на вашия компютър от всякакъв нежелан софтуер и зловреден код;

също така като много важни програми, без които не може са: Winrar за архивиране и операции с архивни файлове, Adobe Reader, или Foxit Reader за четене на PDF документи,  кодеци, плеъри за музика и филми, плъгини като Adobe Flash Player важни за коректното изобразяване на флаш анимацията от интернет сайтовете и плейване на клипове, софтуер за запис на дискове като NERO например, алтернативни на интернет експлорер браузъри като мозила, или гугъл хром и много други програми.

Знайте че в нашия сервиз изпълняваме поръчки по експертно инсталиране на Windows, необходими драйвери  и програми, а също така намираме и инсталираме приложен софтуер по поръчка на клиента. За повече информация може да се свържете с нас на 0894 700 233.

Успех на всички!