Съвети при избор на интериорни врати от Борман Комерс.

4
Добави коментар
girl
girl

С Борман Комерс избора на интериорни врати е лесен

Едно от украшенията на модерния апартамент – това са интериорните врати. До преди няколко години подобно изявление щеше да предизвика ако не протест, то поне голяма изненада. Какво наблюдавахме до момента за вратите по жилищата – боядисани, в най-добрия случай в избелели цветове, вратите на нашите апартаменти не бяха приятна за окото гледка. Какво се е променило сега ще се опитат да опишат специалистите от Борман Комерс, фирма занимаваща се с внос и търговия с интериорни врати и входни врати в София повече от 8 години, фирма наложила се на пазара на различните видове качествени врати в България.

В момента на пазара, в продажба има огромна гама на врати, произведени в много страни, а цената е толкова различна, че сега купувача е изправен пред друг проблем – да избере това, което му трябва.

И така, какви са интериорните врати днес? Единични и двойни, цели плътни и остъклени, гладки и с фрезовки, фурнировани и боядисани със съвременна водоустойчива боя, и най-важното, вратите се отличават от материала, от който са направени. В българския пазар сега са широко достъпни продукти от местни производители и врати от производители в Полша, Германия, Италия, Китай.

При избора си на интериорни врати, човек на първо място трябва да обърне внимание на техния размер. Размера може да се определ по два начина: размера на вратата, заедно с касата, или от размера на крилото. Обикновено, размерите за единичните врати са 60, 70, 80 и 90 см, а за портална двойна врата – 120, 140 и 160 cm, като и в двата случая по височина размера е за 200 или 206 cm размер заедно с касата на вратата. Дебелина на крилата варира от 3.5-4.5 см.

И преди години и сега, най-важният параметър на всяка интериорна врата – това е материалът, от който е направена. По принцип, именно материала е този, който определя цената. Понякога рационално да закупите аксесоарите отделно, особено след като вече избора е практически неограничен. Много често, дебелината на стената е по-голяма от ширината на рамката на вратата и да се монтира вратата качествено, ще се нуждаете от специална притурка към касата, не го забравяйте. Тези допълнителни елементи не са включени в пакетната цена и е изключително полезно да попитате за тяхната наличност продавача в магазина. В случай на закупуване на врати с остъкляване, е важно да се знае е дали има избор от различни видове стъкла и дали стъклото влиза в цената на вратата. Ако не е включено, то разберете, дали се продава отделно, или трябва да поръчате някъде специално. В същото време трябва да се обърне внимание, дали стъклото ще пасне на дебелината на каналите в крилото.др.).

На следващо място, от Борман Комерс препоръчваме да търсите и да питате за общата фиксирана цена за вратата (крилото на вратата, касата, стъкло, дръжка, брава, панти, гумени уплътнения). Най-изгодни естествено са гладките интериорни врати. Цената на белите врати, в пълен комплект е в порядъка на 240-250 лева за всичко.