Жена с никаб обезобрази младо момиче

2
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Младо момиче бе ужасяващо обезобразено, след като жена, носеща никаб, хвърли киселина в лицето му. Самоличността на нападателката все още не е изяснена заради традиционното мюсюлманско було, което оставя само тесен процеп за очите.

Жертвата на агресивния акт е 20-годишната Наоми Они, която продава бельо с марка Victoria’s Secret в техен магазин в Лондон. Не е ясно дали нападението е обвързано с работата на Наоми. Нито дали това е своеобразен протест на мюсюлманска групировка срещу модерния западен свят. Ясно е обаче, че в един миг целият живот на едно нищо неподозиращо момиче е бил преобърнат.

Жената с никаба се появила от нищото, хвърлила в лицето на Наоми киселина и изчезнала. Инцидентът се случил в един от последните дни на 2012 – на 30 декември. Първоначално докторите смятали, че момичето ще ослепее. След месец лечение в специализирана клиника за изгаряния, лекарите успели да направят така, че Наоми да вижда с лявото си око и частично с дясното.

Сега Наоми вече не е в болница и е решила публично да разкаже за инцидента, за да помогне на полицията да хване нападателката. А шокът от обезобразяването ще я преследва цял живот. Тя споделя пред DailyMail:

„Гледам се в огледалото и това просто не съм аз. Никога повече няма да изглеждам по същия начин. Винаги съм била екстровертна и уверена личност, използвах начина, по който се обличам и изглеждам, за да привличам вниманието. Но сега не искам никой да ме вижда. Не искам да хвана метрото или автобуса, а ако трябва да отида до болницата, използвам такси.”.

Наоми Они разказва още, че не знае дали ще е способна да се върне на работа. А относно бъдещето си, не е сигурна какво предстои. Трябвало е през септември да отиде в колеж, за да учи медии и мода. Но мечтите й отлитат в мига на нападението. Сега вече животът й е провален, но се надяваме да намери сили и да продължи напред. А нападателката да бъде намерена възможно най-скоро.

Ако искате да знаете какво се случва с жените по света, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук!