Спалня. Обзавеждане на апартаменти и къщи.

2
Добави коментар
comorg
comorg

СПАЛНЯ.
ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН И ЦЯЛОСТНО ОБЗАВЕЖДАНЕ НА АПАРТАМЕНТИ И КЪЩИ.
Една трета от животa човек прекарва в спалнята. Основната част от времето в тази стая преминава в сън. Въпреки това не може да се пренебрегне нейния интериор, защото тук денят ни свършва и започва новия.
СПАЛНЯТА ТИ КАЗВА ЛЕКА НОЩ И ДОБРО УТРО
Емоциите от деня завършват в тази стая. Добрият дизайн на спалнята допринася за равновесие в емоциите на човек. Нещо, което е необходимо, за да може човек да си почине пълноценно.
Денят не само свършва в тази стая. Сред нейния интериор започва и новия ден.
ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН НА СПАЛНЯ
Щом тук завършва деня и започва новия, значи е ясно, че интериорният дизайн на спалнята влияе върху нашето настроение.
Могат да се направят много неща, свързани с обзавеждането, за да може една спалня да ни зарежда с приятни емоции и сили.
Изборът между различни видове мебели, осветителни тела, пердета, щори определя качеството на интериорния дизайн. Към тези неща могат да се прибавят декорация, окачени тавани, цветове.
МЕБЕЛИ И ОБЗАВЕЖДАНЕ. ДИЗАЙН И ФУНКЦИОНАЛНОСТ.
ЛЕГЛО
Леглото е толкова емблематична мебел в обзавеждането на тази стая, че и двете (помещението и тази мебел) се наричат спалня.
МАТРАК
Леглото може да е красива и функционална мебел (с шкафове или повдигащ механизъм), но удобството и пълноценния сън се дължи най-вече на добре избрания матрак.
НОЩНИ ШКАФЧЕТА
Тези мебели са доказали своята преданост. Ако обичате да се приспивате с книга те са под ръка точно, когато вече не ви се става, не ви се прави нищо… просто ви се иска да поспите.
ГАРДЕРОБ
Не пренебрегвайте размера на мебелите, с които ще подобрите организацията. Ако имате място за гардероб с шест крила, изберете такъв. Така дрехите ви винаги ще са на едно място, а не една малка част в гардероба, а останалите в мебели из цялата къща.
ТОАЛЕТКА, СКРИН ИЛИ ДРУГИ ПОДОБНИ МЕБЕЛИ
Козметиката трябва да си има място. Този тип мебели са нейното място
ОГЛЕДАЛОТО Е НЕОБХОДИМА ЧАСТ ОТ ОБЗАВЕЖДАНЕТО ТУК
Комбинирането на шкафчетата с козметика (тоалетка, скрин) с огледало е съвсем обосновано.
ЗАВЕСИ, ПЕРДЕТА И ЩОРИ ЗА СПАЛНЯ
Освен, че предопределят естетически интериорния дизайн на спалнята, завесите, пердетата и щорите имат и друга важна функция в тази стая. Светлината, дори и слаба, за много хора се явява пречка за спокоен сън. В такива случай плътните завеси или подходящи щори са предпочитано обзавеждане. Трябва да се има предвид, че вътрешните щори както завесите и леките пердета могат да ограничат значително светлината, но не са ефективно средство, когато се борим с топлината от слънчевите лъчи, тъй като самите те се нагряват и отделят топлина вътре в спалнята. Ефективни в този случай са преградите, които посрещат и спират светлината още отвън.
ПОД и СТЕНИ
Подът и стената могат да бъдат от различни материали.
Тъмните подове и стени са подходящи за хора, на които светлината им пречи да спят.

ПРОЕКТИ, СНИМКИ И ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН НА АПАРТАМЕНТИ, КЪЩИ, ЗАВЕДЕНИЯ, МАГАЗИНИ И ОФИСИ ОТ ХАРМОНИ СТУДИО: