Мебели за заведения

2
Добави коментар
comorg
comorg

МЕБЕЛИ ЗА ЗАВЕДЕНИЯ
СОЦИАЛЕН ЖИВОТ
Социалния живот на много хора е свързан с посещаване на заведения. Не са малко тези, които предпочитат да прекарат част от свободното си време в ресторант, бар или кафе заедно с приятел или приятелска компания. Освен за свободното време, някои заведения са подходящи и за бизнес срещи.
Дневни кафенета, ресторанти, барове, нощни клубове и дискотеки – тези обекти са част от живота на хората, които обичат да общуват.
Някои по-песимистично настроени смятат, че другите само си губят времето по тези места, без да предполагат, че в кафенетата и ресторантите приятели и познати се среща, обменят идеи и информация, и че всичко това може да има положителен ефект за региона, в който се намират.
Повечето заведения безспорно играят роля в социалния живот на хората. В тази си роля в тях настъпват промени, относно техния интериорен дизайн, мебели и обзавеждане.

АМОРТИЗАЦИЯ НА МЕБЕЛИ ЗА ЗАВЕДЕНИЯ
Мебелите на всяко успешно заведение са подложени на постоянно натоварване и износване. В зависимост от качеството им и посещаемостта те могат да загубят привлекателния си вид само половин година, след последното обзавеждане и промяна на интериора.
Запазването на първоначалния дизайн на мебелите в интериора зависи и от възпитанието и културата на клиентите.
Когато един бар, ресторант или кафене функционира добре към края на втората година е нормално неговите мебели да са загубили първоначалния си дизайн.
Някои мебели за заведения могат да издържат и да запазят красивия си дизайн дори над 3-4 години и то при положение, че се ползват постоянно, но материалите за тях са значително по-скъпи от на останалите.

Не е за подценяване и факта, че това може да се случи само, ако клиентите на бара или ресторанта се отнасят съвестно и отговорно към качественото обзавеждане в интериора.
АМОРТИЗАЦИЯ НА ОБЗАВЕЖДАНЕ ЗА ЗАВЕДЕНИЕ И НУЖДА ОТ НОВ ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН

 
Така както няма песен и филм, който да е номер едно в класацията всеки ден в продължение на години, така и всяко заведение, колкото и добро да е, губи привлекателност от ден на ден.
На амортизация подлежат не само мебели. Всеки интериорен дизайн има начало и край.
Тенденциите постоянно се променят, в това число и тези свързани с обзавеждане и интериорен дизайн. Дори и тенденциите да ги няма, то хората сме така устроени, че и най-консервативните искат да им се случи нещо ново, а не искат всеки следващ ден да прилича на предишния.

От тази гледна точка се изискват постоянни действия, за да се запази едно заведение и да му се дава нов живот. Всеки нов интериор дава нов живот на помещението.
ХАРМОНИ – ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ В ПРОЕКТИРАНЕТО И ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ЛУКСОЗЕН ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН: