Маломерните кухни – уют и практичност в 2 квадрата

4
Добави коментар
Galana
Galana

Едно от най-приятните места е кухнята в дома. Тя трябва да е уютна и да отговаря на нашите вкусове за обзавеждане максимално. Ако за другите стаи може да се направи компромис, кухнята не е от тях. А има жилища, които не разполагат с възможност да дадат голямо пространство. Това обаче не значи, че не можете да си намерите своята кухня. Сега, след като разгледахме няколко идеи за лично ваша си кухня, е време да видим и как малкото пространство може да се превърне в прекрасна, практична кухничка за цялото семейство.

 

Когато нямате достатъчно място, трябва да приложите доста изобретателност и трикове, за да оползотворите всеки квадратен сантиметър. Не просто да натъпчете някакви неща вътре, а да вложите мисъл и артистичност, така че да направите едно малко бижу.

Бъдете един истински дизайнер и използвайте различните цветове, които разбира се си подхождат, за да разделите визуално пространството. Може да се съобразите само с един ъгъл от стаят, например където е печката, не гледайте какво пишат по прочутите „женски“ списания за обзавеждането. Когато става дума за интериор, истината е, че правилата са си само ваши. Мислете как е най-добре да разположите шкафовете, мивката и печката си така, че да ви е удобно, а не да се чудите как ще се обърнете и къде ще си ударите крака или главата.

 

 

Друго много важно нещо е осветлението. Добре подбраното и обмислено осветление може да направи кухнята ви не само визуално много по-голяма, но и да улесни значително работата ви в нея. Да не говорим, че носи уют и радост за окото.

Ако помещението е цяло, може да продължите плота по-ниско и под прав ъгъл като маса – защо не?! Не забравяйте, че в една кухня мястото винаги е недостатъчно, така че импровизирайте – тигани по стената, подходящи стойки за подправки и вина, рафтове и т.н.

Източник на материала: http://www.bg-damma.com