Прическите на 2013 под лупа

1
Добави коментар
marketinggod
marketinggod

Всеки сезон промяната на облеклото носи промяна в модата, а прическите са като нейн аксесоар, който няма как да остане безразличен към новите тенденции. Няма да е изненада, че водещи през 2013 г. ще са прическите, които не изискват много услия и време за направа. Постоянната заетост, динамика и желание за флексибилност издигат на пиедестала класиката, докато сложните прически остават на заден план.

Плитките, тази така характерна прическа за времената на нашите баби, минаваща през ученическите ни години и стигащи до днес, все още е в топ тенденциите. Явно красотата на плитката ще бъде винаги предпочитана с или без повод.

Къдриците и ретро стилът неминуемо носят в себе си така липсващата ни на моменти романтика. Тук се включват и аксесоарите за коса. Прекрасната винтидж прическа може е идеална за сватба, но може и да я превърнете с помощта на лента за коса или шалче в ежедневна причека. А къдриците, напомнящи за лятото и морето, стоят добре на всякаква дължина.

Докато чувствените къдрици ще продължат да бъдат търсени и предпочитани, забелязваме още една ретроспекция към 60-те и 70-те години, която набира скорост – дългите, прави и лъскави коси с дълбок път на една страна, по средата или с бретон.

Въпреки красотата на дългите коси много дами предпочитата късата прическа, а тя все по-често се забелязва не само по модните подиуми, но и в ежедневието ни.

За по-консервативните дами, които трудно биха променили дължината на коста си или нейния цвят идва на помощ следващата тенденция – бретона. Той е лесното и безболезнено решение за промяна на външния вид. Бретонът ще ви помогне не само да промените и освежите вида си, но може да прикрие и подчертае определени линии и детайли на лицето ви.

Да поговорим и за цветовете. Най-вероятно повече от нас са чували вече за т.н. обмре стил. Различна, разчупена и нестандартна е омбре прическата, за която е характерно преливането от тъмен към светъл цвят или в обратния ред, като преходът е съвсем плавен. Изненадата на 2013-та обаче ще бъде сивият цвят. Дали ще бъде блестящо сив или матов, той ще се превърне в новото изкушение за смелите дами. Тенденциите ще завършат в нежни пастелени цветове, които ще оцветят косите не само по краищата или отделни кичури, а цялата дължина.