Новото “Рено Kangoo Van”- автомобил за взискателни бизнесмени

1
Добави коментар
tedy79
tedy79

“Рено” започва новата година като европейски номер едно производител на ванове, съобщиха от компанията.

Сега тя обновява гамата си малки ванове, които са най-продаваните модели в класа си през 2012 г. с пазарен дял от 17,4%. Бяха направени значими промени по Kangoo Van, който сега е в унисон с новата дизайнерска идентичност на френската марка.

Kangoo Z.E. е още по-силно разпознаваем като електрически автомобил. Водещият електрически ван в Европа идва с нова специфична предна броня, в която е позициониран контактът за зареждане на батерията, скрит зад по-голямата, стояща на син фон вертикална емблема.

Водещият на пазара малък ван вече може да бъде поръчан с три предни седалки, без това да зависи от избраната дължина (Kangoo Express, Compact или Maxi). Това допълнително разширява гамата на Kangoo, за да се гарантира, че на нуждите на бизнес клиентите ще бъде отговорено още по-пълно и точно.

От дебюта си през 2008 г., второто поколение Kangoo Van вече е предпочитан избор за повече от 400 000 бизнес клиенти. Малкият ван на “Рено”, който оглавява европейския пазар, се завръща още по-силен тази година с представянето на чисто новата Phase 2 версия, обхващаща цялата гама – от Kangoo Van, Compact и Maxi, до Kangoo Z.E. и Kangoo Maxi Z.E.

Най-новата гама Kangoo надгражда над силните характеристики на Phase 1 версията и продължава да изпъква силно със своята икономичност. Каталогът предлага избор от пъргави и икономични двигатели, три от които се характеризират с най-ниския разход на гориво в своя сегмент.

Двигателите Energy dCi 75 и Energy dCi 90 предлагат среден разход на гориво от само 4,3 л/100 км по NEDC стандарта (еквивалентен на 112 г/км CO2), докато емисиите CO2 на двигателя Energy TCe 115 са ниските 140 г/км . Energy dCi 110 също е изключително икономичен и отделя 115 г/км CO2 емисии.

За да подпомогнат водачите допълнително да намалят разхода на гориво, последната генерация двигатели, предлагаща се за Kangoo, се подпомага от индикатор за смяна на предавките (стандартно оборудване), както и от ECO режим, който спомага за намаляване на разхода с до 10%, влияейки върху въртящия момент, индикатора за смяна на предавките и дроселовата клапа.

Резултатът: по-ниски експлоатационни разходи и TCO спестявания, две фундаментални съображения за собствениците на автопаркове. Разходите са допълнително намалени чрез увеличаване на интервалите за сервизно обслужване на двигателите на основните версии в гамата на всеки 2 години или 40 000 км, вместо досегашните на всеки 2 години или 30 000 км.

Изцяло новите модели Kangoo ще се произвеждат единствено в завода на „Рено“ MCA de Maubeuge (Мобюж) във Франция. Той е известен с възможностите си да покрива широка гама от автомобили и опции (63 версии на Kangoo , 21 двигателя, Mercedes Citan, 200 цвята), както и с безкомпромисните си процедури за проверка на качеството. От 1971 г. в завода са произведени над 4,9 млн. автомобила, включително почти три милиона малки ванове и деривати./БЛИЦ