Топ 10 на храните, които вредят на настроението и съня

5
Добави коментар
alkinbg

Диетолози направиха списък на храните, които причиняват депресия. Има връзка между храненето и интензивността на възпалителния процес, който намалява имунната система, влияе на хормоните и често е придружен от депресия. Специалистите препоръчват да се изключат от менюто , за да се чувстваме по-щастливи.

Ето и десетте продукта:

1. Производството на хлебни и сладкарски изделия – торти и сладкиши са истинска „бомба със закъснител“ за храносмилателния тракт, което води до проблеми с червата. В резултат, на което това е станало причина за дискомфорт и лошо настроение.
2.Кафето ни стимулира, но този ефект е много бързо изчезва. Той е заменен от умора, сънливост, и дори депресия. Също така човек става раздразнителен.
3. Червено месо носи голяма тежест върху стомашно-чревния тракт и много бавно се усвоява. В допълнение експертите казват, че червеното месо предизвиква агресия, и също могат да причини рак на стомаха.
4.Шоколад – той ни подобрява настронието, но води разваляне на фигурата към това се добавят и излишните килограми, които причиняват депресия. В допълнение, шоколадът действа като един добър стимулатор, но причинява безсъние.
5.Консервирани храни – почти всички консервирани храни трупат тялото ни с ненужни токсини, които засягат вътрешните органи – влошаващо се здравословно състояние и настроение.
6. Бързо хранене (хот-дог, хамбургери, пица и др.) – Това води до клинична депресия. Такава храна натоварва тялото ни с излишни мазнини и сол. Храненето с хамбургер може бързо да задоволи глада, но след кратко време нивото на кръвната захар рязко спада и се изпитва сънливост.
7.Алкохолът – , ако се консумира често причинява дехидратация, сънливост, мускулна слабост и неспособност за концентрация.
8.Захар и безалкохолни напитки – покачването на кръвната захар от консумацията на такива храни завършва с рязък на спад и настроението.
9. „Закуски“ – чипс, осолени ядки, соленки … Чипсът – продукт, който съдържа канцерогени и спомага за заболявания на стомашно-чревния тракт. Но все пак те провокират зависимост подобно на наркотиците и блокират производството на ендорфини, или „хормона на радостта“, които пряко влияят на нашето емоционално състояние.
10.Пушената наденица, шунка – всички подобни продукти съдържат в състава си по-високи добавки на оцветители, консерванти и нитрати.