С какво да заменим скучната фитнес зала?

26
Добави коментар

С какво да заменим скучната фитнес зала?

Знаете, че трябва да започнете да спортувате. Тайничко завиждате на ваши приятели, които ходят три пъти в седмицата във фитнес залата и спортуват без извинения. Но само когато си помислите за „Фитнес зала“ и ви се отщява.

Там е пълно с уреди, които дори не знаете как точно да използвате, има някакви „бягащи пътечки“, които са скучни и освен това едни силни мъже вдигат около вас и вие се чувствате безпомощни и не на място.

Вече има безброй алтернативи да спортувате. Чухте ли за най-модерния начин за горене на мазнини? Това е „кардиотенис“. Поредната алтернатива да се разтоварите от стреса и да горите излижни калории.

Това обаче е просто поредната мода. В действителност, нямате нужда от нищо друго, освен от силна мотивация, малко знания и креативност, за да спортувате всеки ден, да се чувствате здрави и енергични и да имате тонус за всички предизвикателства на деня.

Има няколко алтернативи, с които бихте могли успешно да замените фитнес залата и които дори можете да практикувате без това да ощетята бюджета ви.

Домашна тренировка – това означава да спортувате вкъщи. Вече има безброй филмчета и безплатни уроци в интернет. Няма да имате нужда от специално облекло или маратонки. Ако искате спортувайте по пижама. Може да си припомните статията за домашен фитнес тук.
Спорт на открито – сещате ли се за енергичните старчета, които кръстосват планините и на които тайничко се везхищаваме. Е, най-вероятно нямате време да ходите в планината през ден, но поне паркове има в града. Започнете с леки разходки и когато сте готови за по-големи натоварвания – бягайте. Няма нищо по-тонизиращо от тренировка на открито.
Лостове – лостовете не са за всички, но дори и начинаещите биха могли да си направят една приятна тренировка на лостовете в училище или пред блока. Има вероятност да ви гледат странно, но си избирайте часове, когато няма никой или си вземете другарче за кураж и подкрепа.
Карайте колело – ако имате такова и ако ви харесва да карате колело. На който му харесва няма как да не се сети сам за тази алтернатива.
Изкачване на стълби – има едно изследване от Кьолнския Спортен Университет, в което се твърди, че при изкачването на стълби се горят най-много калории и се равнява на тежко изкачване в планината. Стълби има навсякъде – ако не ви е удобно да притеснявате съседите, отидете на най-близкия стадион.

Както видяхте не е необходимо нищо повече от воля и желание. Поставете си някаква цел, изберете си дни, в които задължително ще тренирате. Остава само дарешите кой е най-подходящият за вас начин.

И накрая няма как да не завърша с изречението, което може би вече ви дразни – „Не забравяйте да се храните здравословно“, не само за да се отървете от излишните килограми, но и за да имате енергия, самочувствие и здраве.

Ваня Висарионова – FitBabyHotMama.com

Коментари