Клоунът-убиец на Кинг ще вилнее на голям екран

33
Добави коментар
stela1010
stela1010

Warner Bros. започват подготовка за филмирането на култовия роман на Стивън Кинг „То”. За целта са наели Дейвид Кайганич, който трябва да адаптира сценария. Единственият известен проект на Дейв е трилърът от 2007-ма „Нашествие”, с участието на Никол Кидман. Продуцентът на „Терминатор Спасение” Дан Лин ще следи за разпределението на разходите по ужаса на Кинг.

Историята в „То” се върти около седем деца в един малък американски квартал в Дери, Мейн. Хлапетата стават свидетели на няколко убийства през 1958-ма. Кошмарът обаче се повтаря и през 1985-та, а вече порасналите деца се опитват да разгадаят мистерията.

През 1990 г. романът беше превърнат в телевизионен сериал от ABC, сега обаче за първи път ще бъде проектиран като високобюджетен филм.

Коментарче:

Това е новина, която ни радва много. Малко сме предубедени спрямо сценариста Дейвид Кайганич, защото „Нашествие” не беше добър филм. Сега Дейв трябва просто да се придържа към текста на Кинг. Единственото му задължение е да оправи нелепия край, който разваля цялата тръпка в книгата. Успех!