7 години за наш сводник в Белгия

1
Добави коментар
yApple

На седем години затвор, глоба от 18 000 евро и конфискация на 20 000 евро беше осъден от съд в Брюксел българският сводник Красимир Лазаров, известен като Пружинката, пишат местните таблоиди.

Междувременно служители на ГДБОП – СБОП – Сливен задържаха вчера 33-годишен мъж, обвиняем по дело за организиране на канал за трафик на момичета с цел сексуална експлоатация в Белгия, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сливенецът М.Я. е криминално регистриран за телесна повреда по хулигански подбуди и закана с убийство,обявен е за общодържавно издирване и му е наложена забрана за напускане на страната.

След опит да се укрие, той е задържан в Сливен за срок от 72 часа. Срещу него има образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 159 б от НК, под наблюдението на Районната прокуратура в Сливен.

От 2004 г. роденият на 16 април 1974 г. в Сливен сводник започва своята дейност в Белгия. Използвайки своя чар и ораторската си дарба той омайва момичета от България с примамливи предложения за работа в Белгия.

Случаят започва да се разплита през април 2009 г., когато съветник към българското посолство в Брюксел предава на местните власти оплакването на българка, че нейната дъщеря е принуждавана да проституира. Пружинката не се е скъпил в заплахите както към момичетата, така и към техните семейства.

Започналото разследване установили, че Пружинката е въртял широка мрежа от проституция, простираща се от София, Женева, Лозана, Лондон и Брюксел. В дейността си Красимир Лазаров е подпомаган от сътрудничка, която е прехвърля събраните от проституция пари в чужбина в България, където е била щаб-квартирата на клана, отбелязва „Дерниер йор“.

По искане на белгийските власти Пружинката е задържана в началото на 2012 в родината си и след това е екстрадиран, за да бъде съден от съд в Брюксел.  

Белгия