Културен афиш за февруари в Г. Оряховица

3
Добави коментар
sever.bg
sever.bg

Публичните прояви  в духовната сфера през месец февруари в община Горна Оряховица започват на 7 февруари /четвъртък/ със среща разговор с ученици по повод 201-годишнината от рождението на английския писател Чарлз Дикенс. Срещата ще се проведе от 15 часа в НЧ „Христо Козлев 1883“ Долна Оряховица.

На 13 февруари /сряда/ от 17 часа в Младежкия дом в Горна Оряховица ще се състои беседа с д-р Ана Ангелова от РЗИ Велико Търново на тема „Безрисково сексуално общуване“. Презентация на тематичен филм и празничен концерт по повод 14 февруари.

В Деня на влюбените, 14 февруари /четвъртък/, 9.30 часа, ще се проведе ритуал по зарязване на лозе в лозовия масив в с. Горски Долен Тръмбеш. Ще има празничен водосвет за здраве и берекет и ще бъдат избрани царе на лозата и виното.

И в лозовия масив на в с. Горски Горен Тръмбеш на 14 февруари ще бъде пресъздаден ритуалът зарязване на лозето, ще има водосвет за здраве и берекет и празнична програма с участието на самодейни състави.

Денят на влюбените ще бъде отбелязан и в НЧ „Напредък 1869” в Г. Оряховица. Концертът, посветен на празника ще започне от 17.30 часа. Той е организиран от Сдружение „Горнооряховски Младежки Парламент” с подкрепата на Община Горна Оряховица, Сдружение „Младежка толерантност” и НЧ „Напредък 1869”. В него участие ще вземат Стелияна Христова, Богомил Бонев, Иван Иванов, МТ „Алтернатива” балет „Грация”, балет „Етна”, балет „Калина” и др.

На 14 февруари от 17.30 часа в ГХГ „Недялко Каранешев” Петър Крусев ще открие фотоизложба със сватбени фотографии „Черно на бяло 36 кадъра за любовта“.

Церемония по награждаване на победителите в конкурса за есе, стихотворение и рисунка „Васил Левски във времето завинаги” ще се състои на 18 февруари /понеделник/ от 14.30 часа в ГХГ „Недялко Каранешев”.

На 19 февруари /вторник / от 9.30 часа ще бъдат поднесени цветя на паметната плоча на Васил Левски в Долна Оряховица. От 10 часа в НЧ „Христо Козлев 1883” ще бъде открита изложба на рисунки на тема „Апостолът на свободата” и ще има презентация на филм за Васил Левски.

Литературна програма, посветена на 140 години от обесването на Васил Левски, с участието на ученици от ОУ „Отец Паисий” ще започне в 10 часа в НЧ „Съгласие 1905” в с. Писарево.

Изложба на рисунки по повод 140 години от обесването на Васил Левски ще бъде открита от 10 часа в НЧ „Напредък – Крушето – 1906” в с. Крушето.

Рецитал по повод 140 години от обесването на Апостола и поднасяне на венци и цветя са предвидени за 10.30 часа пред Паметника на Освободителите в с. Стрелец.

140-годишнината от обесването на Апостола ще бъде отбелязана и в Г. Оряховица с панихида и ритуал по поднасяне на венци и цветя от 11 часа в кв. „Пролет“ пред паметника на Васил Левски.

Благотворителна изложба-базар на мартеници, изработени от деца и ученици от детските и учебни заведения на община Горна Оряховица ще бъде подредена на 20 февруари /сряда / от 17.00 часа в Младежки дом Горна Оряховица.

„Горна Оряховица 100 дни преди 100 години” е озгалавена документалната фотоизложба на Димитър Андонов и Христо Димов. Тя ще бъде открита на 28 февруари /четвъртък/ от 17.30 часа в Младежки дом Горна Оряховица.

Прожекция на филм по повод 106 години от рождението на българския писател Емилиян Станев ще започне на 28 февруари /четвъртък/ от 17 часа в библиотеката на НЧ „Христо Козлев 1883”.

На 28 февруари /четвъртък / от 18 часа в Зала №1 на Община Горна Оряховица ще започне традиционен празничен концерт на самодейните колективи при НЧ „Братя Грънчарови 2002” по повод Деня на любителското художествено творчество.

 

 

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите всичко, което публикуваме.