Диета с витамин Д и отслабване – „5 супени лъжици”! | bgbezgranici.com

1
Добави коментар
ditadita
ditadita

Още наименованието на диетата насочва към идеята – един прием на храна трябва да е равен на 5 супени лъжици. Хубавото е, че можете да консумирате, каквато храна харесвате.
Ако си мислите, че не всичко може да се измерва с лъжици, прави сте, но специалистите по хранене смятат, че това е равно на 150-200 грама храна. Те твърдят, че освен да се предотврати преяждането, този метод на хранене ще доведе и до трайно свиване на

стомаха дори да е разширен от предишния ви начин на хранене.
Има само няколко правила:
На един прием се изяждат 150-200 грама храна. Не е задължително да е еднаква.
Няма определен брой хранения за деня, но между тях е задължителен промеждутък от 3 часа.
Консумират се сокове, чай, вода – без захар и без сол.
Специалистите заявяват, че само един месец на тази диета е достатъчен теглото да бъде намалено с 5-7 килограма.
Диетата може да се приложи лесно както в ежедневното хранене, така и в разтоварващ ден. Настъргвате например 1,5 килограма ябълки и през 3 часа си похапвате по 5 лъжици.
Ето и диетата с витамин Д. Естествено е, когато човек се стреми да отслабва, да се интересува как това може да стане, без да застраши здравето си. Алиса Боуман, популярна журналистка, предлага един краткосрочен диетичен план, като твърди, че освен до намаляване на личното тегло, той ще доведе и до подобряване на състоянието на кожата. Чрез него може да се попълни дефицитът на витамин Д в организма. Трябва обаче да се съобразявате с факта, че витамин Д е мастноразтворим и при дълга употреба може да предизвика хипервитаминоза. Седемдневният курс според Алиса Боуман е напълно безопасен, още повече, че много голяма част от хората имат недостиг на витамин Д. Тя смята, че с някои корекции този хранителен план може да се прилага и по-дълго време.
В основата на нейната теория е заложен фактът, че според изследванията повече от 70% американци имат недостиг на витамина Д, а също така че над 70% от тях са с наднормено тегло. Според научни изследвания до известна степен може да се понижи теглото, ако се увличи приема на витамина Д, който подпомага организма при изгаряне на мазнините. Освен това той помага за усилване на възможността за контрол над апетита и предотвратяване на преяждането. Алиса Боуман твърди в своята книга, че когато човек започне да повишава теглото си, той губи определено количество от този витамин и естествено организмът започва да чувства недостига в отрицателна посока.
Първият етап представлява седемдневен период, когато човек се приспособява към новия план на хранене. През тези седем дни общия брой калории трябва да е 1400 и ежедневно да се приемат 1000 МЕ витамин Д.
След тази фаза може да се премине към 4-седмичен етап, който трябва да затвърди новите хранителни навици. На този етап трябва да се контролират точно размерите на порциите. През него е важно закуската да е качествена. Допустима на вечеря е чаша вино, каквато през първите седем дни не трябва да си позволявате. Храните трябва да са богати на витамини, но предимно на витамин Д.
Най-подходящи продукти са: сьомга, тилапия, скариди, пуешко, пилешко, яйца, нискомаслено сирене, тофу, обезмаслено мляко, ягоди, малини, ябълки, авокадо, пълнозърнест хляб, кафяв ориз, зелена салата, гъби, броколи, карфиол, зеле, домати, краставици, кълнове от люцерна, бадеми, фъстъци, хумус, горчица, зехтин, тъмен шоколад, зелен чай.
Примерно меню
Закуска – яйца с лук – бъркани (на очи с пресен лук).
Втора закуска – 1/2 банан с 2 лъжички сметана, чаша зелен чай.
Обед – сандвич с пуешко (пилешко) и зеленчуци.
Следобедна закуска – шоколадово смузи
Вечеря – запечено пилешко филе с пармезан, запечени картофи, брюкселско зеле.
За повишаване на физическата активност Алиса Боуман дава един практичен съвет – не е необходимо още в началото на диетата да се увеличава рязко двигателната активност. Това може да стане, когато вече се свалят определени килограми. Тоест постепенното увеличаване на физическата активност ще стане като един естествен процес. Но при всяко положение – колкото повече движение, толкова по-добре.