Как екологична мобилна мрежа трупа пари за застрашените животни

1
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

от GreenTech.bg на 06/02/2013

Водещата световна организация за защита на застрашените видове WWF и британският виртуален мобилен оператор Digital Spring подеха инициатива за мобилна мрежа, която позволява на хората да трупат средства за опазване на природата всеки път, когато използват мобилния си телефон.

Новата мрежа се казва WWF Wildlife Mobile и е първата по рода си във Великобритания. Тя цели да помогне за опазване на застрашени видове като тигри и носорози. В мрежата може да се включи всеки. 10 на сто от нетните приходи от разговори ще се отделят за опазване на природата. Според WWF, използването на мрежата не би струвало повече, отколкото ползването на други големи мобилни мрежи – даже мое да е по-евтино. Това е така, защото благодарение на благотворителната си работа операторът ще се радва на намалена данъчна основа.

WWF също така обещава качеството на разговорите да е от „световна класа“ и „99,7% покритие на Великобритания“, което е възможно, защото Digital Spring използва инфраструктурата на мрежата на Vodafone UK.

„Повечето хора използват мобилен телефон, така че това е новаторски и лесен начин за хората да дадат своя принос за опазване на природата. Ако сте загрижен за околната среда и дивата природа, това няма да ви струва нищо, но ще натрупва жизненоважни средства за WWF“, заяви Тобин Алдрих от WWF.

Wildlife Mobile предлага широка гама от тарифи и казва, че стандартните абонаментни планове са с 30 на сто по-евтини от тези на други големи мрежи. Изгодни са ипредплатените услуги на мрежата.

WWF заяви, че иска да набере милиони лири за дивата природа чрез инициативата и че две седмици редовна употреба на телефона са достатъчни за покриване на разходите за доброволчески патрул от трима души, ангажирани в борба с бракониерството, работещи за защита на тигрите и носорозите в Непал.

Публикувано в ИТ