Волен и Слави Бинев в словесен скандал заради Фараж

1
Добави коментар
rhp
rhp

Още по темата

„Атака“ и ВМРО си мериха килограмите и комплексите в НС

2015-04-08 16:48:06

Истински политически скандал спретнаха днес преди обед в залата за пресконференции на София прес бившите съюзници Волен Сидеров и Слави Бинев. 

Предвидената пресконференция на ГОРД  с участието на английския политик Пол Нутъл, зам. председател на Британската партия за независимост  на скандалния Найджъл Фараж, започна с импровизиран митинг с плакати на гневни атакисти. Те бяха предвождани от Волен Сидеров и депутата Павел Шопов и скандираха срещу антибългарските нападки на британците. След началото на пресконференцията атакистите нахлуха в залата, а Волен Сидеров поиска английският гост да се извини за обидите към страната ни. 

„Какво прави тук този българофоб”, попита лидерът на „Атака” вече бившия си съпартиец Слави Бинев.

Пол Нутъл запази самообладание и премина в открит диалог със Сидеров. Той обясни, че никога българският народ не е бил обиждан, а са посочени притеснителни факти, че младите и образовани българи, предпочитат да са сервитьори в Лондон и да работят на черно, отколкото да мизерстват в родината си. Според Нутъл причината за тази тежка ситуация са голямата корупция и лошото политическо управление на държавата. Волен Сидеров пък допълни, че за тази ситуация са виновни и английски фирми, които са работили у нас и са ограбвали само българите.

Лидерът на ГОРД призова да се притиска българското правителство, а Волен посъветва да не потупва услужливо премиера по рамото. „Това са фактите, а тогава и Буда мълчи”, иронично заключи Бинев.

„Не ми размахвай пръст, с предатели не искам да говоря”, отвърна му с ярост Сидеров. 

Няма съмнение, че акцията на „Атака” е част от политическия сценарий преди изборите за трупане на дивиденти и сплотяване на редиците. От София прес Сидеров и привържениците му се отправиха към английското посолство, за да протестират срещу анти българското говорене от политици на Острова.