Александър Томов: Не искам да ставам шеф

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Петкратният световен и петкратен европейски шампион Александър Томов изригна срещу писанията в столична медия, която го издигна за шеф на Българската федерация по борба. Според писанията инициативен комитет заставал зад кандидатурата на Томов за президент на централата.

„Какви са тези глупости – ядосано каза именитият ни борец. – Нито някой е говорил с мен, нито пък искам да ставам президент. Имам си достатъчно грижи в клуба.“ Освен член на Управителния съвет на БФ Борба Александър Томов е и председател на клуб „Левски“.

„Аз съм израстнал с борбата, постоянно съм по състезания, всички ме знаят и познават и с каквото мога помагам. Това ми е достатъчно – допълни Томов, който е и трикратен олимпийски вицешампион. – Все някой ми се обажда и търси сензации. Стига вече. Смятам обаче, че трябва да имаме повече спонсори, за да имаме повече състезатели и да поддържаме конкуренция. Иначе нивото ни спада. Не искам да сравнявам предишното и сегашно време. Но преди имахме над 1200 състезатели, а сега избираме между 20 и 40 души за националния отбор. От друга страна трябва да имаме Закон за спорта, да има облекчения. Защото сега, когато им платя осигуровките не остава нищо за заплати. Тогава как да подсигуря хората си, как да тренират, как да работят?“