Видео с китайче и китайски вицепремиер стана хит в Интернет

1
Добави коментар
Danybon
Danybon

Видео с китайче и китайски вицепремиер стана хит в Интернет

Детайли

Категория: PR

Публикуван на 08 Февруари 2013

Написана от Йорданка Бонева-Благоева

Как едно малко дете може да обърка всякакви PR стратегии и послания? И как едно скучно и клиширано политическо мероприятие може да стане наистина свежо? И всичко, благодарение на едно малко полуголо китайче, което изскача от шкаф, докато височайшият първи вицепремиер на Китай Ли Кеянг изненадващо гостува в тяхната бедна къщичка.

Всичко тече трогателно и сълзливо. Ли Кеянг обикаля бедняшките квартали на Вътрешна Монголия и се среща с фермери. Следват го камерите на държавната китайска телевизия CCTV. Ли Кеянг влиза в дома на 56-годишния Гао Жунгпин, който вероятно не е бил предупреден за плановете на височайшия си гост да го посети. Изглежда набързо са пооправили дома си и са скрили полуголото си дете в шкафа.

Ли Кеянг задава въпроси за живота в бедняшкия район, а Гао Жунглин му отговаря и плаче. В това време бавно се отваря един шкаф, подава се едно момченце, оглежда се и се хвърля под завивките на близкото легло.

Този кадър обиколи вече не само Интернет в Китай, но от няколко часа, благодарение на британския „Телеграф“, се разпространи и в останалия свят.

Малкото китайче обра симпатиите в социалните медии със своето непринудено поведение. Всъщност PR гафът подейства доста освежаващо и видеото спечели много позитивни коментари от цял свят.

Видеото можете да го видите вече и в YouTube:

ArtCreative Design and Custom coding“ target=“_blank“>.

източник: CCTV, Telegraph, YouTube

Ако харесвате сайта Danybon, заповядайте и на Фейсбук страниците:

Danybon – основна

Danybon: Хлапета

Danybon: частно образование

Danybon: Social Media

Danybon: Citizen Journalism

Danybon: Големите илюзии

Danybon: Велики мисли

Danybon: Ей така – по женски

или ме последвайте в Twitter на @danyboneva, в Google+  и в LinkedIn.

Добавете коментар