Любимка на Цветанов наблюдава разследването за “Хизбулла”

1
Добави коментар
rhp
rhp

Още по темата

Арести на джихадисти у нас осуетил кървав атентат в Испания

2015-04-11 12:11:51

Конкурент на Цацаров стана висш съдия

2015-04-10 18:31:49

Новият заместник главен прокурор Ася Петрова наблюдава от скоро специално хода на разследването на атентата в Бургас. Тя стана известна като прокурора на Килърите, постигнал осъдителни присъди в Шуменския съд. Освен това обаче Петрова се оказа любимка на вътрешния министър Цветан Цветанов и бързо беше изстреляна от Шумен в Главна прокуратура.  Това разкри по Нова ТВ главният секретар на МВР Калин Георгиев.

 

Той изрази убеденост, че обвинението ще събере достатъчно годни доказателства срещу атентаторите, които да издържат в съда. Георгиев посочи, че разследващите органи знаят истинските имена на останалите трима атентатора. След като са се изнесли от България, първоначално те са били в Ливан, но сега вече никой не може да каже къде се укриват, констатира главният секретар. 

Калин Георгиев обясни, че са пуснати съдебни поръчки до Канада, Австралия и Израел. На този етап разследващите са категорични, че няма българи замесени в атентата. Той обаче отказа да посочи дали органите за сигурност разполагат с информация, че на територията на нашата страна действат терористични клетки.