Вижте видеото на Тунгуския метеорит, което взриви нета! (ВИДЕО)

3
Добави коментар
kalinka_petrova
kalinka_petrova

Вижте видеото на Тунгуския метеорит, което взриви нета! (ВИДЕО)

Тунгуският метеорит №2 лети към Земята с огромна скорост и ще доближи опасно близо планетата ни на 15-ти февруари 2013 г.

Тунгуският метеорит лети опасно близо към Земята

В интернет пространството се разпространи видеото на Тунгуския метеорит №2, което много бързо нажежи страстите до червено. Тунгуският метеорит лети с бясна скорост към Земята и ще доближи планетата ни на много близко разстояние. В най-голяма близост космическата отломка ще бъде на 15 февруари в 21:24 часа българско време, и ще може да бъде наблюдавана над Индийския океан, съобщи новината snews.bg.

В този момент, разстоянието, на което той ще отстоява от повърхността на Земята, ще бъде само 27,7 хиляди километра. Това е почти 14 пъти по-малко от дистанцията, на която се намира Луната от планетата ни и е близо до това, на което са разположени геостационарните спътници, които се намират в околоземната орбита в района на екватора.

Въпреки опасната си близост със Земята, Тунгуският метеорит №2 няма да може да бъде наблюдаван с просто око, а само с телескопи. Теглото на отломката е близо 130 000 тона.

Учените разкриват, че евентуалният сблъсък с това небесно тяло би напомнил по сила на този, с който Тунгуският метеорит падна на Земята. Астрономите смятат, че около планетата ни обикалят около 500 000 такива космически скали, като много от тях предстои да бъдат открити за науката.

Експертите обясняват, че небесни тела с толкова огромни размери като Тунгуският метеорит №2, се доближават опасно близо до повърхността на Земята на всеки 40 години, но сблъсъците с тях стават значително по рядко, на всеки 1200 години.

Калинка Петрова

сподели бутон

Чудеса.нет препоръчва и: