Как да нанесем хайлайтер – Фото урок (Стъпка по стъпка)

1
Добави коментар
Lellie
Lellie

През последните години използването на хайлайтери в гримирането нашумя много. Продуктът обаче все още предизвиква доста въпроси. Какъв е? За какво се ползва? Как се ползва? Всъщност, всичко е доволно лесно за обяснение…
Запомнете едно – хайлайтерът не прикрива! Той подчертава!

Един от най-популярните хайлайтери е този на Chanel – Eclat Lumiere Highlighter Face Pen. Той дарява лицето с естествено сияние; оптически прикрива следите от умора, тъмните кръгове под очите и фините бръчки, посредством специалните си съставки и играта на светлината. Козметичната марка Benefit предложи хайлайтери във флакони, напомнящи лак за нокти.

Обикновено течните хайлайтери са снабдени с тънка четчица, което е изключително удобно при нанасяне, тъй като не се налага да търсите подходящ инструмент за целта.

Ето и тяхната структура върху кожата – бляскава, наподобяваща сиянието на седеф… като капка течна перла.

Нужно е само веднъж да опитате подобен продукт и сама ще се уверите, че вече не можете да си представите макияжа си без неговата употреба. А как да го нанесете правилно? Ето и кратка инструкция:

1. В случай, че кожата Ви е млада, без видими несъвършенства, то хайлайтерът може да се нанесе директно върху нея. Ако обикновено ходите без фон дьо тен или пудра, то използването на хайлайтер просто ще подчертае красотата Ви и ще придаде на лицето Ви великолепно деликатно сияние.

2. Ако обаче не сте от щастливките, радващи се на прекрасна кожа и използвате фон дьо тен, пудра или коректор, то хайлайтерът се нанася върху тях, след като са попили (обикновено за целта са нужни няколко минути).

Продуктът не се втрива, масажирайки, както флуидите например. С негова помощ можете да акцентирате върху части от лицето, така че да прикриете следите от годините и умората.

3. Нанася се на изключително тънък слой, без да се втрива, а ако случайно сте изтървали повече от продукта, отнемете излишъка, като потупвате с възглавничките на пръстите си.

* Така изглежда плътно § фино нанесен хайлайтер.

4. Като начало направете по една малка точка в двете страни на челото.

– Ако челото Ви е широко, то поставете точките по-близо до центъра.

– Ако челото е ниско, то поставете точките в най-високата му част, за да го направите по-хармонично.

* Точките трябва да са симетрични.

5. Поставете точка в центъра на брадичката.

– Ако брадичката Ви е твърде изявена и голяма, пропуснете тази стъпка.

6. Направете тънка чертичка в центъра на носа, но не до самия му край.

7. Нанесете по два щриха високо върху всяка скула. Отново внимавайте те да бъдат симетрични.

* Съвет: между двете чертички можете да нанесете бляскав течен руж или хайлайтер в друг цвят.