Олимпийски шампион ще участва на „Дан Колов“

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Отборът на САЩ пристига с олимпийски шампион за турнира по свободна борба „Дан Колов“, който ще се проведе от 15-ти до 17-ти февруари в Пловдив. На тепиха в категория до 96 килограма ще излезе златният медалист от Лондон’2012 Джейкъб Варнър. В категория до 84 кг ще стартира Джон Рейдър, шампион от завършилия наскоро престижен турнир „Дейвид Шулц“ в Колорадо Спрингс (САЩ).

Този път у нас няма да пристигне българинът с американски паспорт Тервел Длагнев (120 кг), който е заявен за друго състезание две седмици по-късно. Тимът на САЩ е воден от световния шампион от Гуанджоу’2006 Бил Задик.

За двата турнира „Дан Колов“ и „Никола Петров“ участие са заявили борци от над 20 страни. Сред тях са Шри Ланка и Бразилия, както и Русия, Турция, Германия, Франция, Монголия, Швйцария, Финландия, Португалия. В България вече на подготовка са молдовци, казахстанци, македонци, албанци. Състезанието ще бъде в новата зала на Пловдивския университет. По време на турнира ще има и съдийски семинар за квалификация на арбитрите в по-горната втора категория.