Събраха за седмица парите за операция на дете с тумор в мозъка

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Момчето е оперирано два пъти в столичната УМБАЛ „Св. Анна“ през април и юни 2012 г. Извършени са му и 33 курса по лъчетерапия, но лечението е неуспешно.  След отказ за помощ от Фонда за лечение на деца в чужбина, семейството трябваше да събере 30 000 долара за операция в турска клиника.

След като случаят бе оповестен от медиите, министърът на здравеопазването Десислава Атанасова назначи проверка на Изпълнителна агенция „Медицински одит” в болница „Света Анна”. Целта е да се изяснят всички обстоятелства по проведеното там лечение, а проверяващите да излязат със становище до каква степен то отговаря на медицинския стандарт и правилата.

Майката на Николай – Тони Маркова, съобщи, че синът й ще бъде опериран от проф. Мемет Йозек в болница „Аджъбадем” в Истанбул на 16 февруари. От турската клиника са намалили цената на операцията с 1500 долара, след като разбрали, че парите се събират чрез дарения.

„Безкрайно съм признателна като майка на всички, които откликнаха на нашия зов за помощ, както и на медиите, които ни подадоха ръка. Жалкото е, че в България трябва да се превърнеш в медийна сензация, за да може да лекуваш детето си“, казва с горчивина майката, цитирана от „Стандарт“.
Тя допълва, че не е срещу българските лекари.
„Имаме добри медици. Но нека да имаме право на избор, защото сме родители. Има случаи, в които е по-добре да се каже, че не може да се реши проблемът“, категорична е Тони Маркова.

Бихте ли дарили пари за животоспасяващо лечение в чужбина? – Анкета