Mercedes-Benz започва битка с BMW и Audi

2
Добави коментар
yApple

Главният изпълнителен директор на Daimler AG Дитер Цетше официално заяви, че марката Mercedes-Benz отново ще си върне лидерството при луксозните автомобили. Това според Цетше ще стане до 2020 година.

За реализация на тези амбиции от компанията са предвидили през следващите осем години да изкарат 13 нови модела. Именно това е основната част от плана за връщане на лидерските позиции в т.нар. премиум клас.

Договорът на Дитер Цетше може да бъде продължен с още пет години, като това ще се случи сега, през февруари 2013-а. Ако остане на поста, Цетше ще следва предначертания план. В момента се разчита на новите E-Klasse и CLA.

В Щутгарт с нетърпение очакват и появата на новия флагман – S-Klasse. Освен това борда на директорите гласува бюджет от 21 млрд. евро, който в близките две години ще бъде изхарчен за нови разработки и оборудване на заводите.

Всичко това трябва да помогне на Mercedes-Benz да се измъкне от заеманото в момента трето място и да изпревари основните конкуренти от BMW AG и Audi Volkswagen AG. Още от стратегията включва съкращения в производството на камиони.

Цетше е твърдо решен да съсредоточи основните сили към производството на луксозни автомобили и подобно на BMW и Audi да обърне сериозно внимание на китайския пазар. Дали обаче Mercedes-Benz ще си върне позициите на лидер, ще покаже само времето.