Защо кучетата са по-добри от мъжете?

12
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Внимание! С настоящия материал не целим да обидим мъжете. Напротив – знаем, че те имат несравнимо чувство за хумор и няма да ни се разсърдят.

Колкото и да са прекрасни обаче, не са съвършени. Ние също не сме. За сметка на това обаче, кучетата притежават някои нетипични за хората качества и им липсва огромна част от най-големите ни недостатъци. На първо място, те не могат да ни говорят. И затова, вместо да ни омагьосват със съмнителни думи, правят всичко по силите си, за да покажат обичта си чрез действия.

Обич вечна и неопетнена. Именно заради тази тяхна способност, решихме да им отредим достойно място в текущата ни любовна тема на месеца. Ето как се държат четириногите ни най-добри приятели, докато мъжете ни са на вълна „Мразя Свети Валентин!“:    1. Кучетата не изневеряват Когато се прибирате в дом с куче, можете да бъдете сигурни, че единственото, което ще заварите, е преливащо от любов към вас и размахващо опашката си създание. А не мъж, който си размахва „опашката“ пред чужда жена в собствената ви спалня.

2. Кучетата не вдигат скандали за закъснения Липсвате им от първата секунда, в която сте излезли. Но колкото по-късно се върнете, толкова по-ентусиазирани ще бъдат да ви посрещнат с цялата си всеотдайност.

3. Кучетата не се комплексират, че изкарвате повече пари от тях  Напротив, за тях е добре да се случва точно това. Все пак най-добрият приятел на човека изисква доста грижи и би било хубаво, ако можете да си ги позволите. Освен това, той никога няма да ви направи забележка относно сумите, които пръскате за дрехи.

4. Кучетата се чувстват виновни за грешките си Нали знаете как изглежда кученцето, когато знае, че е направило беля? Подвито опашле, клюмнали уши, залепена за пода муцунка, най-умолителният поглед на света… А сега си представете как мъж, който е сгафил и се опитва да си прикрие следите, ви се хили нагло насреща. 

5. Kучетата нямат криза на средната възраст  Със сигурност няма да се юрнат да си търсят по-млада собственичка. Няма и да изхарчат всичките ви пари за скъпа кола, с която да се доказват.

6. Кучетата не изглеждат зле сутрин  Те винаги са такива, каквито си ги харесвате и няма как да ви стреснат с неоправения си външен вид. Не се и бръснат.

7. Кучетата не забелязват лошия ви дъх сутрин Всичко, което идва от вас, им ухае чудесно и никога няма да се отдръпнат, защото им миришете лошо. Няма опасност и да се опиянят от скъпия парфюм на някоя мадама по улицата – „ароматът“ на мръсните ви чорапи винаги ще си остане любим за тях. 

8. Кучетата обичат да се гушкат Е, може да се случи да проявят по-различен интерес към крака на някой ваш гостенин, но като цяло обичат да се гушкат, без други намерения. И никога няма да ви кажат, че ги задушавате с тялото си, докато спят. А, както знаем, не всички мъже могат да се похвалят с такова добро отношение.

9. Кучетата харесват приятелките ви  Държат се добре с всяка от тях, не ви настройват срещу нея и не се опитват да ограничат контактите ви. Напротив – радват се на нейната компания, без да съществува опасността да решат, че я обичат повече от вас. 

10. Кучетата никога не се оплакват от кулинарните ви способности  Каквото и да им приготвите, различно от сухата храна, ще бъде моментално ометено, чинията ще бъде облизана и вероятно ще получите познатия разтапящ поглед, който моли за още.

11. Кучетата никога няма да се оплачат, че сте ги завели някъде  Напротив, за тях това ще бъде най-голямото щастие на света! И няма да се напият, за да ви изложат.

12. Кучетата могат да се тренират Да вземем за пример тоалетните навици на двукраките и четириногите ни любимци. Няма куче, което да не може да се научи къде точно трябва да пишка. Докато мъжът си идва с изградените навици и можете да прекарате години в прословутия спор за капака на тоалетната чиния. Всеки път, щом се опитате да промените нещо в него, той ще ви излиза с номера: „Трябва да ме харесваш такъв, какъвто съм!“ Кучето, за сметка на това, няма нищо против да го дресирате – стига му, че се занимавате с него.

13.Кучетата не се оплакват, ако шумите, докато спят  Най-много да станат и да поискат да си играете.

14. Кучетата показват любовта си публично Ако ги гушнете пред хората, само ще се почувстват на седмото небе. Няма опасност да ви направят забележка, защото са се засрамили. Нито пък ще се притеснят, че някой неподходящ човек ще види проявената близост.

15. Кучетата не се интересуват от теглото ви Какво им пука как изглеждате? Те са безрезервно привързани към вас и колкото повече килограми тежите, толкова повече килограми ще има за тях да обичат. 

16. Кучетата се прибират на 4 крака, но не са пияни Или поне досега не сме чували за такъв случай. Освен това, те нямат претенции да си водят приятелите вкъщи за бира и мач.

17. Кучетата не заразяват с венерически болести  Може и да се случи да ходят по кучки, но след това ще се приберат при вас и всичко ще си бъде по старому.

18. С кучето няма да се карате за дистанционното  Е, докато кутрето е малко, може и да унищожи едно-две дистанционни. Но след като разбере, че не трябва да прави така, повече никога няма да проявява претенции към нищо, свързано с телевизора.

19. Кучетата не говорят за бившите си Нито пък ще тръгнат да ви сравняват с тях. А като стана въпрос за сравнения, четириногият ви любимец няма и да ви натяква, че майка му се справя по-добре с домакинската работа.

20. Кучетата не си играят с вас  Играят си, разбира се, но единствено в забавния, а не в психологическия смисъл на думата. Любимото им е да хвърляте пръчка и те да я гонят, като дори няма нужда да се притеснявате, че ще се подиграват на непохватния ви замах.

21. Кучетата не критикуват шофирането ви Просто са доволни, че сте ги взели в колата. И няма дори да си направят устата да запалят цигара в нея.

22. Кучетата имат чудесно отношение към целувките Първо, щом ви ближат, значи наистина го искат, а не го правят просто по навик. И второ, нямат нищо против да ги целувате, когато сте с червило.

23. Кучетата използват само две купички  Една за храна и една за вода. Съответно, няма опасност да затрупат целия ви дом с неизмити чинии, чаши и полупразни бутилки.  

24. Кучетата не ви налагат домакински задължения  Е, да, след тях също трябва да се чисти доста. Но поне не са нагли и няма да следят изкъсо колко често и как точно изпълнявате домашните си задължения.

25. Кучетата не се сърдят, ако не доказвате непрекъснато любовта си Да, разбира се, ако зависи от тях, ще трябва да им се радвате непрекъснато. Но в случай, че не го правите, няма да ви преследват с мрънкане и анализи на отношенията ви.

26. Кучетата не спорят И не си въобразяват, че са компетентни по всички въпроси!

Ако този материал ви се е сторил забавен, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук!