6 хавайски приключения на Биг айлънд – тема за Хаваи – Idi.bg

45
Добави коментар
tao
tao

 

 

Търсите хавайски островни приключения, които са подходящи за цялото семейство? Няма по-подходящо място за това от самия остров Хавай, познат още и като Биг Айлънд. Островът е известен с голямото биоразнообразие и широкия обхват дейности, които ще ви предложи. Дали ще предпочетете сухите магмени долини на Кона или гъстата тропическа растителност на Hilo, на остров Хавай просто няма как да ви бъде скучно!

С шнорхел и Captain Zodiac

 

 

Екскурзиите на Captain Zodiac са сред приключенията на големия остров, които просто не трябва да пропускате! От гмуркането с шнорхел във водите на красивия залив Kealakekua, плаването край древни образувания от лава и снимането на делфини, това ще бъде едно незабравимо изживяване! Туровете започват всеки ден от Кона и предлагат разнообразни дейности – от тричасово наблюдение на китове (от декември до април) до петчасова разходка, която предлага и обяд на борда. На някой от откритите салове ще бъдете в по-голяма близост до морския живот, отколкото ако плавате с катамаран, а спокойните води на Kealakekua ще ви приветстват дори да сте начинаещ гмуркач!

 

Национален парк „Вулканите на Хавай“

 

 

Никое посещение на Биг айлънд няма да бъде пълно, ако не видите дома на активния вулкан Килауеа. За да се насладите максимално на изживяването трябва да си отделите един цял ден за него. По този начин ще имате достатъчно време, за да видите всичко, а дори имате шанс да зърнете лавата, която се излива в морето край „Chain of Craters Road”. Ако търсите по-кратка разходка, идете до Thurston Lava Tube, където има 500- годишна пещера, а ако искате да походите по-дълго, за вас е магменото поле на Pu’ u Loa Petroglyphs.

 

Дивият живот в Pana’ewa Rainforest Zoo & Gardens

 

 

Вероятно знаете много (или дори всичко) за лъвовете, тигрите и мечките, но какво ще кажете за дивите прасета, ленивците и кинкажу? Ще бъдете изумени и от красотата на Намасте, белия бенгалски тигър, който също живее в Pana’ewa Rainforest Zoo & Gardens (единствената естествена дъждовна гора в САЩ). Ако изобщо имате нужда от още причини, за да посетите това страхотно място – входът винаги е свободен!

 

Паркът Akaka Falls

 

 

Тук ще откриете два много красиви водопада – Kahuna Falls и Akaka Falls. Този известен парк е страхотно място за разходка и снимки. Сменете джапанките с удобни обувки за ходене и се насладете на гъстата растителност и живописните изкуствени пещери. Не забравяйте да си вземете и чадър, тъй като Akaka Falls се намира в дъждовната част на острова, а това означава, че трябва да сте подготвени за изненадващ дъжд по всяко време.

Мауна Кеа

 

 

Някога замисляли ли сте се какво ли е да ходиш по повърхността на Марс? Можете да разберете това като се изкачите на 4 207 метра надморска височина, на върха на Мауна Кеа. Директно ще бъдете транспортирани в един сякаш извънземен свят с изумителни гледки. Температурите тук са ниски, а изкачването може да бъде трудно, така че трябва да сте подготвени. Ръкавиците и дебелото яке вероятно не са сред нещата, които сте си мислели, че ще потрябват на Хавай, но определено няма да съжалявате, ако покорите Мауна Кеа!

 

Историята оживява в музея The Pacific Tsunami Museum

 

 

Вълните цунами винаги са били сред най-унищожителните природни бедствия. В музея Pacific Tsunami ще научите всичко за това бедствие – науката зад появата на цунами, видео записи на оцелели и технологията, която се използва за предупреждение. След като разгледате експозициите на музея можете да си направите и експеримент с генератора на вълни, който ще ви покаже как се образуват цунами и как „пътуват“ през морето.

 

 

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 1133 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност