Нора Караиванова: Мечтая за дует с Лени Кравиц

2
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

Нора Караиванова е една от звездата на музикалното риалити Music Idol, чиято звездна кариера започна още във втория сезон на шоуто, но продължава с пълна сила и до днес.

Харесай страницата ни във Facebook

Съвсем скоро младата българска певица ще се качи на сцената на Музикалния театър с роля в мюзикъла „Чикаго“. Премиерата се очаква в края на месец април.

С Нора се срещна репортерът на Меломан.бг Сабина Димитрова, за да си поговорят за затвора, театъра, музиката и благотворителността.

Разкажи ни за твоята 2012. Какво ти се случи през  нея? Сбъдна ли се някоя мечта? 

2012 за мен не беше чак толкова активна. Може би най-важните събития през изминалата година бяха, че се раделих със старите си продуценти „Вирджиния Рекърдс“, както и заедно с Бисер участвахме на конкурса „Бургас и морето“ с наша песен, която не спечели някаква награда, но пък публиката я прие много добре. Песента се казва „Търсиш ли ме?“

Акустичните ти изпълнения са невероятни. Това ли е твоята страст?

Музиката като цяло е моята страст. Може да се каже, че много харесвам акустичните интерпретации, защото в тях има голяма откровеност и точно тук най-лесно можеш да стигнеш до невероятна дълбочина в комуникацията с публиката.  Много е трудно да лъжеш в този вид изпълнения и си личи кой артист може и кой се наслаждава на това, което прави.

Сега има някаква информация, че в края на април ще бъдеш надзирателка в затвора. Това вярно ли е?

Вярно е! Така че… всички затвори в околията на Чикаго да треперят. Мама Мортан идва! Разбира се, това е моята героиня  в мюзикъла „Чикаго“, за която бях одобрена на кастинг в Музикалния театър и много се радвам, че имам тази възможност да се докосна и до този вид изкуство – мюзикъла.

Разкажи ми за кастинга в Музикалния театър. Тежък ли беше? Как се подготви за него?

За кастинга се подготвях около 1 месец –  интензивни репетиции за монолога, който е по избор и всеки един от кандидатите трябваше да подготви такъв, както и танц, който също е по лично решение. Освен всичко друго, трябваше да изпълним песен от ролята, която сме си избрали, и тъй като най-много ми допадна песента на Мама Мортан, се спрях точно на тази героиня. Аз много се забавлявах на самия кастинг, защото си припомних моите кандидатстудентски изпити, както и различните конкурси, на които съм се явявала като по-малка. Адреналинът беше същият и ми бе много приятно да си припомня това чувство на състезание. Зарадва ме фактът, че имаше и конкуренция. Явиха се много качествени артисти и след това си говорихме с колегите, че никак няма да бъде лесен изборът на журито.

Трябва да знаем също коя е твоята сцена – тази на Нора? Сега, след като се качваш на театралната сцена означава ли, че изпълненията ти на музикалната сцена ще спрат?

О, не! Напротив, това ще ме тласне и ще ми даде повече стимул да се развивам на музикалната сцена. Аз не мога да загърбя себе си и мястото, където се чувствам сигурна. Театърът е нещо много хубаво и нещо, което доизгражда един артист, но аз съм музикант и музиката за мен е преди всичко останало.

През този месец си подготвила нещо – разкажи на феновете си повече…

Най-после стартира акустичният проект, който от много време подготвяме заедно с китариста Бисер Иванов. На 21 февруари на сцената на един много обичан столичен клуб с голяма история, където са били първите стъпки на много от нашите поп звезди, ще представим изцяло авторски репертоар, който Бисер е аранжирал само с акустична китара, която се наслага с различни рифове, и освен всичко това, той свири и перкусиите на тази китара. Текстовете на песните са мои и сме подготвили едно добро шоу, което никак не е за изпускане, така че каня всички, които са свободни, на 21 февруари от 22 ч.

Какво още да очакват меломаните през 2013 г.? Ще споделиш ли?

Аз от скоро съм част от семейството на продуцентската къща „Dream Теаm Productions“. Това са едни страхотни хора, които са пълни с идеи и заедно с тях подготвяме доста интересни проекти и колаборации с други артисти. Скоро хората да очакват следващия ми сингъл, в който може и да не съм сама…

Ще те върна сега малко назад. Ти подгряваше Roxette при гостуването им през 2011 г. у нас. Какво беше изживяването да си част от нещо толкова грандиозно? И кой е изпълнителят (групата), с когото мечтаеш да излезеш на една сцена?

Това беше едно от най-силните ми изживявания, които никога няма да забравя. Да се изправиш пред толкова много хора и да усетиш тази енергия е нещо невероятно, може да се сравни само с изживяването от някой екстремен спорт.  Дано някой ден български млад артист успее да се изправи пред такава публика на свой личен концерт. Иначе много искам да се докосна до Лени Кравиц. За мен той е голям музикант. Много харесвам това, което прави и, когато излезе на сцената, има страхотна харизма и излъчване. Мисля, че добре бихме се допълвали заедно… Хаха…

Обичам да питам за благотворителността… Преди време ти стана част от кампанията „Приказка без край… Чудото си ти!“ в подкрепа на Детската онкохематология в София. Това ли е твоята кауза или подкрепяш и други благотворителни инициативи?

Аз по принцип откликвам на почти всяка покана за благотворителни събития, защото в днешно време е много важно да показваш поне подкрепа на хората,  които имат нужда. За тях това е надежда, която ги кара да продължават да се борят. Участвала съм в много и в най-различни благотворителни кампании и не знам до каква степен съм била полезна, но за мен лично, когато видиш усмивката на едно дете, или когато усетиш благодарността на някого, това е най-голямата отплата.

Пожелай нещо на нашите меломани!

Пожелавам ви да се усмихвате повече, да слушате музиката, която ви кара да се чувствате добре, и да обичате всеки нов ден и всеки скъп човек.

Коментари

коментар(а)