Студенти получават „валентинки“ и презервативи за Деня на влюбените

1
Добави коментар
aspektiinfo
aspektiinfo

Входът на сградата на Ректората на ПУ „Паисий Хилендарски“ ще бъде тематично украсен за Деня на влюбените – 14 февруари.

Инициативата е на Студентския съвет към Пловдивския университет.

Освен „валентинки“ ще се раздават и „трифонки“ – за тези, които предпочитат да празнуват Трифон Зарезан.

За пръв път в Пловдив се прави Speed Dating специално за студенти, съобщиха още от Студентския съвет към ПУ. Събитието е на 13 февруари от 20 до 23 часа в клуб „Мармалад“. Форматът (в превод „Бързи срещи“) е популярен в целия свят като начин за бързо запознанство. Участват 15 мъже и 15 жени, които в рамките на по 7 минути имат възможност да се срещнат с всеки представител от срещуположния пол.

„Това е нещо ново и различно, което със сигурност ще внесе разнообразие и много настроение в навечерието на празника. Гарантираме ви, че ще се запознаете с много интересни хора. Не изключвайте вероятността точно оттук да поставите началото на едно добро приятелство или нещо повече! Единственото, което се изисква от вас е да бъдете естествени и усмихнати!“ призовават организаторите.

Пак във връзка с празника на любовта Асоциацията на студентите медици (АСМ) – Пловдив, организира кампания с цел превенция на СПИН и други сексуално предавани инфекции.

На 14 февруари в двора на Медицинския университет – Пловдив, на студентите ще се раздават „валентинки“, презервативи и брошури по проблема.

Вечерта на парти в кафе-бар „Мохито“ доброволци от АСМ ще раздават на празнуващите информационни материали.