Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед оставиха развръзката за реванша (видео)

1
Добави коментар
yApple

Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед завършиха 1:1 в първия мач от 1/8-финалите в Шампионската лига на стадион „Сантяго Бернабеу“ в испанската столица. Головете отбелязаха Дани Уелбек (19) за гостите и Кристиано Роналдо (30) за Реал. На два пъти гредите пък спасиха от попадение и двата отбора.

Така всичко в този мегасблъсък предстои да се реши в реванша на 5 март в Манчестър, като везните са леко наклонени в полза на англичаните заради гола на чужд терен. Евентуална загуба ще попари мечтите на Реал да спечели рекордна десета титла в Шампионската лига.

Двубоят започна очаквано с домакински натиск и първия изстрел беше отправен към вратата на гостите. Анхел ди Мария направи самостоятелен пробив и стреля, но топката мина встрани от вратата. В 6-ата минута Фабио Коентрао се възползва от грешка в отбраната на „червените дяволи“ и беше напът да открие резултата, но гредата спаси Манчестър Юнайтед от попадение. Футболистите на Манчестър Юнайтед постепенно се оттърсиха от напрежението и изравниха играта. При поредното центриране от корнер в наказателното поле на Реал, Дани Уелбек беше изпуснат и успя с глава да открие резултата – 1:0 за Манчестър Юнайтед. Напрежението постепенно премина в редиците на домакините, но не трая дълго. В 30-ата минута равенството беше възстановено, след като при центриране на Анхел ди Мария Кристиано Роналдо се извиси високо над Патрис Евра и с глава направи 1:1.

В 37-ата минута Сами Кедира беше изведен перфектно зад отбраната на Юнайтед с прецизен далечен пас от Шаби Алонсо, отправи мощен удар, но стражът на гостите Давид де Хеа показа майсторство. Опасностите пред вратата му продължиха до края на полувремето, но до нов гол не се стигна.

И двамата треньори не направиха смени на почивката. Аржентинецът Анхел ди Мария продължи да бъде много активен в началото на втората част. В 52-ата минута той можеше да се разпише, след като Месут Йозил му свали топката пред наказателното поле, аржентинецът стреля, но на на удара му липсваше съвсем малко точност. При ответната атака на гостите устремилият се към наказателното поле капитан на Юнайтед Патрис Евра беше съборен от Рафаел Варан, но германският рефер Феликс Брих не отсъди нищо.

В 59-ата минута Жозе Моуриньо прибегна до първата си смяна. Той извади от игра неубедителния до този момент френски нападател Карим Бензема и пусна на негово място Гонсало Игуаин. Само минута по-късно последва нова опасност пред вратата на Юнайтед. Коентрао отклони топката към мрежата на гостите, но Де Хеа с акробатично изпълнение опази вратата си.

Сър Алекс Фъргюсън също погледна към резервната скамейка. В игра в 64-ата минута се появи ветеранът Райън Гигс, който замени изненадата в стартовия състав Шинджи Кагава.

В 70-ата минута шансът беше на страната на домакините. Първо изстрел на Робин ван Перси беше с мъка блокиран от стража Диего Лопес и топката се отби в напречната греда. Секунди след това холандецът отблизо насочи топката към опразнената врата, но футболист на Реал успя да отбие от голлинията.

„Белия балет“ се опита да натисне съперника, но гостите стигаха до опасни положения, възползвайки се от пробойните в отбраната на Реал.

В 85-ата минута Кристиано Роналдо отправи силен изстрел от пряк свободен удар в опита си да реши мача, но топката прелетя над вратата. Португалецът пропусна добра възможност да се разпише в допълнителното време, когато Лука Модрич отправи прострелно центриране в наказателното поле, но беше изпреварен от бранителите на Юнайтед. В последната минута на продължението равенството беше спасено от стража на Реал Диего Лопес, който отрази удар на Ван Перси. Топката излезе в ъглов удар, но реферът Феликс Брих свири края на мача преди да бъде изпълнен.

Реал Мадрид: Диего Лопес; Арбелоа, Варан, Рамос, Коентрао; Кедира, Алонсо (84-Пепе); Ди Мария (74-Модрич), Йозил, Кристиано; Бензема (59-Игуаин); Манчестър Юнайтед: Де Хеа; Рафаел, Фърдинанд, Еванс, Евра; Карик, Джоунс; Кагава (64-Гигс), Рууни (85-Андерсън), Уелбек (74-Валенсия); Ван Перси;

МИНУТА ПО МИНУТА

Снимка: Getty Images/Guliver