Извънземните идват с мир на Земята!

2
Добави коментар
kalinka_petrova
kalinka_petrova

Извънземните идват с мир на Земята!

Няма риск от превантивен удар от страна на извънземните, които ще осъществят контакт с земляните

Извънземните идват с мир на Земята. Инопланетяните няма да нанесат превантивен удар, тъй като съществува заплахата от ответна заплаха, смята финландски учен, който е представил тезата си в сп. Акта Астронавтика (Acta Astronautica), цитиран от Vesti.bg.

Извънземните идват с мир на Земята

Експертът Янне Корхонен от университета Аалто във Финландия твърди, че при оценка на риска от конфликт с представителите на извънземните цивилизации, би могъл да ни помогне опитът от Студената война. Той анализира опасността от евентуален превантивен удар, насочен към земляните, и който ще ни изтреби до крак.

Ученият е на мнение, че в случай на контакт с извънземните, рискът от удар срещу земляните би могъл да бъде разчетен като поведението на САЩ към бившия СССР, по време на Студената война, когато заплахата от взаимно унищожение гарантираше страните да не искат да нанесат първи своя удар.

Корхонен твърди, че дори и общуването в началото да върви трудно, то рационалните същества, каквито се очакват да бъдат пришълците, ще вземат решения, чрез които ще се стремят да избягват необосновани нападения.

Освен това авторът на изследването предупреждава, че всички хора трябва да се отнесат с необходимото внимание към мисията на извънземните. Те не трябва да се отнасят с пренебрежение или с агресия към представителите на чуждоземни цивилизации.

Калинка Петрова

сподели бутон

Чудеса.нет препоръчва и: