Исторически успех на Григор Димитров

2
Добави коментар
mignews
mignews

Най-добрият български тенисист Григор Димитров записа поредното голямо постижение в кариерата си. Той се класира за първи път на полуфинал на турнир от категорията АТР 500. Родната звезда се справи с партньора си на двойки Маркос Багдатис на четвъртфиналите в Ротердам. Той надделя над кипъреца с 2:1 сета след страхотен обрат – 6:7, 7:6, 6:3.  Негов съперник в предпоследната фаза от надпреварата ше бъде победителят в двубоя измежду ветерана Ярко Ниеминен от Финландия и Хуан Мартин дел Потро от Аржентина.

В първия сет сервисът на българина вървеше превъзходно. Той не даде нито един шанс на противника си за пробив, а в същото време получи две такива.  Григор обаче не успя да се възползва от тях при 4:3 гейма в негова полза и се стигна до тайбрек. В него опитният кипърец поведе с 5:2 и в крайна сметка взе частта след 7:4 в дългия гейм.  Във втория сет Гришо най-после успя да пробие подаването на Багдатис. Това стана в петия гейм, а впоследствие нашето момче затвърди пробива си за 4:2.

Той имаше уникалната възможност да реши всичко с втори пробив, но пропиля възможностите си. За сметка на това кипърецът се възползва от първия си шанс и взе подаването на българина, за да направи 4:4.

В крайна сметка и този сет трябваше да се реши от тайбрек. Този път обаче нашето момче беше безкомпромисно и отвя опонента си със 7:0. В третия сет Димитров беше безпощаден. Той реализира така необходимия пробив още в началото и поведе с 3:0 гейма.