Храните, които най-много вредят на сърцето

1
Добави коментар
svetla70n
svetla70n

Има редица храни, които могат да ви предпазят от проблеми със сърцето. Те понижават холестерола и кръвното налягане. Смъртните случаи от сърдечно-съдови заболявания продължават да бъдат огромен проблем пред света.

Поради този факт Huffington Post предлага списък с храните, които трябва да избягвате, ако искате да запазите сърцето си здраво

Преработено месо

Забравете за хот-дог, бекон, колбаси и деликатесни меса. В тях често има нитрати и нитрити, които могат да доведат до сърдечни проблеми. Освен това преработените меса съдържат много наситени мазнини и са с по-ниско съдържание на протеини от червеното месо. Още по-ужасното е, че тази храна повишава риска от диабет и рак на панкреаса.

Червено месо

Преработеното месо е вредно за сърцето, но това не означава, че трябва да се нахвърлите като обезумели върху пържолите. Месото съдържа наситени мазнини, дори и да е непреработено. Не изключвайте месото от менюто си, но помнете, че ключът към здравето се крие в умереността на консумацията.

Пица

Едно парче пица може да съдържа около две трети от мазнините, които е допустимо да приемете за ден. Ако ще ядете пица, то изберете такава, която не е с няколко вида месо, а вместо това е овкусена с повече зеленчуци.

Пържени храни

Когато ресторантите използват мазнината за пържене отново и отново, тя става все по-вредна. Трябва да знаете, че макар все по-често да се говори за готвене със зехтин, лошите практики в тази област продължават да действат с пълна сила. Затова внимавайте къде ядете, а ако толкова ви се похапва пържено, то по-добре си сгответе сами.

Газирани напитки

Газираните напитки са пълни със захар и увеличават с 20% риска от сърдечен удар, сочи проучване от 2012 г. Не се заблуждавайте, че диетичните напитки са полезни. Дори те повишават риска от инсулт, инфаркт и смърт.

Бърза закуска

Бързата закуска съдържа наситени мазнини, захар и всичко вредно, което изредихме до момента. Последиците за сърцето от нея са почти мигновени. Според миналогодишно изследване способността на кръвоносните съдове да се разширяват спада с 24% само след едно хранене с бърза закуска.