Най-красивите плажове в света

3
Добави коментар
martin.lazarov
martin.lazarov

Слънце, топла и чиста вода, ситен пясък и палми. Така повечето хора си представят идеалния плаж. На практика плажовете не се различават кой знае колко един от друг. В света, обаче, има една група от плажове, които са считани за нещо повече от останалите. Дали заради филмите,  снимани на тях, или имиджа им, създаден от туристическия бизнес…или тези плажове наистина са най-красивите в света, ще оставим на вас да прецените.

 

Копакабана, Бразилия

Няма две мнения, че Копакабана е един от най-известните плажове в света. Той заема централно място сред останалите туристически атракции в Рио де Жанейро. Копакабана е с дължина около 4 километра и се простира от Захарната глава до Форт Копакабана. По крайбрежието са разположени десетки хотели, ресторанти и плажни барове. Трябва да знаете, че това не е „най-бляскавия“ плаж на Рио де Жанейро. Непосредствено до Копакабана са разположени не толкова известните Ипанема и Леблон. Докато Копакабана е основно туристическа атракция и място за обикновените жители на Рио де Жанейро, Ипанема и Леблон са по-скъпи и изискани квартали на града.

 

Още за Копакабана и Бразилия

Научете повече за Копакабана.

Пътеводител за Бразилия

 

Канкун, Мексико

Десетилетия наред топ дестинацията за почивка в Мексико беше Акапулко. През последните години нещата се промениха и Акапулко беше бързо изместен от курорта Канкун. Канкун е разположен на брега на Карибско море и лесно ще ви плени с кристалните си тюркоазни води и бял пясък. Трудно е да бъдат описани плажовете в Канкун с думи, затова разгледайте снимките. Канкун  е една от най-посещаваните туристически зони в Мексико, с над 4 милиона туристи годишно.

 

Уайкики, САЩ

Когато стане дума за САЩ, надали първата ви асоциация е „красив плаж“. Уайкики ще ви промени мнението. Плажът се намира на остров Хонолуло и по точно в едноименния квартал на града – Уайкики. Плажът е известен сред туристите с впечатляващите залези, които може да видите там. Ако трябва да сме точни, Уайкики не е продукт на съвременната туристическа индустрия. Плажът е бил място за почивка на Хаваиския елит още през далечния 19-ти век. Малко известен факт е, че Уайкики е имал сериозни проблеми с ерозията, което довело до загуба на голяма част от пясъчната ивица. Това довело до нуждата от изкуствено наслагване на пясък. В началото на миналия век кораби, натоварени с пясък от бреговете на Калифорния го пренесли до Хаваите, за да бъде възстановен Уайкики. Въпреки човешката намеса, Уайкики заслужено е сред най-красивите плажове в света.

 

Саут Бийч, САЩ

Оставаме на територията на Съединените Щати, но се местим в щата Флорида и по-точно в Маями. Саут Бийч (или често наричан Маями бийч) е сред най-известните плажове в САЩ. Саут Бийч е придобил известността си най-вече заради филмите, снимани там и постепенно се е превърнал в нарицателно за американския тип плаж. Преди век Саут Бийч не е изглеждал както сега. Години на ред управляващите са полагали усилия да превърнат Саут Бийч в един от най-красивите плажове в света и топ туристическа дестинация в САЩ.

Е, обиколката на най-красивите плажове в света приключи. Поне за този път! Очаквайте скоро и продължението на поредицата „Най-красивите плажове в света“, където ще ви представим още  зашеметяващи плажове от различни краища на света.

 

Още по темата:

Най-красивите плажове в света – Втора част